Novak Đoković
Kyodo News via AP
Novak Đoković, Foto: Kyodo News via AP

Srpski teniser Novak Đoković braniće šampionsku titulu na ATP turniru u Šangaju, a u prvom kolu igraće protiv boljeg iz duela Tijafo – Šapovalov.

PROČITAJTE JOŠ:

U ponedeljak u Šangaju startuje turnir masters serije, na kojem Novak Đoković brani trofej i ponovo će biti prvi nosilac turnira. U drugoj rundi će, kako je žrebom odlučeno, igrati sa pobednikom meča Frensis Tijafo (SAD) - Denis Šapovalov (Kanada).

Ukoliko bude uspeo da pobedi jednog od njih dvojice, najbolji teniser sveta mogao bi potom da se sastane sa još jednim Amerikancem Džonom Iznerom, kasnije bi protivnik mogao da mu bude Stefanos Cicipas, a u polufinalu potencijalni rival je Danil Medvedev.

U idealnim uslovima za titulu bi mogao da se bori sa Rodžerom Federerom, koji je imenovan za drugog favorita turnira.

Filip Krajinović će u prvoj rundi odmeriti snage sa Portugalcem Žoaoom Sousom, rival Dušana Lajovića je Amerikanac Rajan Opelka, dok će Miomir Kecmanović započeti takmičenje u Šangaju duelom protiv Mihaela Kukuškina.

Na mastersu u Šangaju nastupaće i Endi Marej, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, dok je Rafael Nadal odustao od takmičenja u Kini i tako povećao nadu Đokovića da godinu završi na prvom mestu ATP liste.

Đoković sigurnom igrom savladao Gofana! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 05.10.2019. 09:42 - 05.10.2019. 09:47 Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Tokiju u kom će igrati protiv kvalifikanta Džona Milmana.

Rodžer Federer će posle slobodne prve runde u drugoj imati ozbiljan test, jer će mu rival biti pobednik meča u kojem će se sastati Marin Čilić i Albert Ramos Vinoljas.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 7.473.620 dolara.

BONUS VIDEO:

Srećko Lisinac za Alo govori o dočeku i teškom turniru koji predstoji u januaru!