Novak Đoković
Alo.rs/Marko Metlaš
Novak Đoković

Alo.rs/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

 Nole je istakao da je najzaslužniji za organizaciju ovog turnira njegov brat Đorđe.

– Za to je nazaslužniji moj mlađi brat Đorđe, zaslužuje veliki aplauz, kao i čitava organizacija. uradili su izvanredan posao, poslednji put kad sam bio u Beogradu, pre mesec mesec i po dana, ovaj centar je izgledao potpuno drugačiji. Šta su sve uspeli da urade za kratko vreme, je za svaku pohvalu. Zahvalan sam im na tome – rekao je Novak posle pobede nad Kvonom

Najbolji teniser sveta je istakao kako je velika stvar što se profesioanlni muški turnir posle devet godina igra u Beogradu.

– Imao sam tu čast da osvojim dve od četiri titule na Serbia openu, 2009. godine je kupljena licenca, ali nije bila zgrada ovde. Bilo je puno improvizacije, ali gledajući celu evoluciju od tada, čini me veoma ponosnim. Dodatno me raduje što ćemo ove godine organizovati i ženski turnir, za tri ili četiri nedelje, pa još jedan ATP, iako će on biti samo na godinu dana, ali imaće priliku i naši teniseri i teniserke da se probiju i pokažu, da dožive nešto jedinstveno jer mnogi od njih nisu učestvovali na turniru koji je na vrhunskom profesionalnom nivou. Nadam se da će svi imati puno uspeha, ne samo ovde već i na budućim turnirima - dodao je naš teniser.

Novak Đoković

Alo.rs/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

Novaka u četvrtfinalu Serbia opena očekuje duel sa Mionirom Kecmanovićem.

– Očekujem veliki dvoboj sa Mićom. Trenirali smo pre neki dan, nikada se nismo susreli na zvaničnom meču. Dobra stvar je što će jedan teniser iz Srbije da prođe u polufinale, danas imamo derbi Milojević-Krajinović, i tu će još jedan Srbin da uđe u četvrtfinale. To je fenomenalno, nekako je idilična priča za sve nas, da imamo što više naših tenisera u završnici turnira i nadamo se da će barem jedan od nas da se bori za trofej – kazao je Novak.

Zahvalio se Novak i svim svojim fanovima.

– Hvala svima što su došli, lepo je igrati pred publikom. Iako je mali broj, malo je, ali slatko i lepo, intimno. Za sve one koji gledaju preko TV, hvala vam na pažnji koju ste posvetili ovom sportu svih godina i na pažnji koju posvećujete svima nama – istakao je Nole.

Novak Đoković

Alo.rs/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

Na kraju Đoković je obradovao svoje fanove informacijom da bi mogao igrati i na drugom ATP turniru u Beogradu

– Obično ne igram turnire u nedelji pred grend slem, ali s obzirom da se održava u Beogradu više me vuče da igram. Ako budem na terenu, nadam se da ćemo imati priliku barem da vidimo malo više ljudi na tribinama - završio je on.

Pročitajte još: