Novak Đoković - Danil Medvedev
EPA
Novak Đoković - Danil Medvedev

EPA

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: EPA

- Jeste realno (da neće). Sad zavisi od povrede, ali nema potrebe da žuri. Jedini turnir koji će možda igrati jeste Majami. Mislim da sledeću magnentnu rezonancu ima za dve nedelje, pa ćemo da vidimo. Nema potrebe za bilo kakve rizike, radije bih ga video maksimalno spremnog za šljaku, da pokuša još jednom da pojuri titulu na Rolan Garosu - kaže Ivanišević za beogradske medije.

Narednog ponedeljka Novak će postati teniser s najviše nedelja na prvom mestu na svetu i rekao je da će sada igrati manje turnira kako bi se koncentrisao isključivo na grend slemove.

- Ako pogledate njegov raspored u poslednjih pet-šest godina, nije baš kao da je igrao gomilu turnira. Mislim da niko ne može da se fokusira jedino na slemove jer potrebna je i dobra priprema i pozitivan osećaj pred najveći turnir. Primera radi, Novak se osećao izvrsno pred Australijan open jer je prethodno imao dva teška, odlična meča na ATP kupu - ističe Ivanišević i dodaje:

-Siguran sam da će igrati dva turnira na šljaci pre Rolan Garosa, jedan na travi pre Vimbldona, tu su Olimpijske igre pre US opena. Videćemo šta će biti kada dođe deo sezone u dvorani, ali na nivou cele godine, možda bude igrao dva-tri turnira manje nego dosad, što nije velika promena - rekao je on.

Pročitajte još: