Novak Đoković sa peharom Australijan opena
Tanjug/AP, Aaron Favila
Novak Đoković sa peharom Australijan opena

Tanjug/AP, Aaron Favila

Novak Đoković sa peharom Australijan opena, Foto: Tanjug/AP, Aaron Favila

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posvetio je trofej na Australijan openu svojoj porodici i svima onima koji su zaslužni za njegove uspehe. Novak Đoković održao je pravi teniski čas najvećem rivalu Rafaelu Nadalu i osvojio titulu na Australijan openu!

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u duelu koji je od prvog do poslednjeg poena ličio na sve samo ne na meč dvojice najboljih igrača sveta skavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:3.

"Sve čestitke za prethodne dve nedelje i fantastičan turnir koji si imao. Imao si toliko problema sa povredama i u prethodnom periodu i hvala ti što pokazuješ svima nama, kako igračima tako i svima ostalima, da si definicija borbenog duha. Hvala ti na tome", rekao je Đoković i prvo pozdravio velikog rivala na ceremoniji dodele pehara.

Srbin je istakao da ceni svaki trenutak na terenu posle onoga što je preživeo pre godinu i po dana.

"Želim samo da se nakratko prisetim na sve što se dogodilo u prethodnih 12 meseci. Prošao sam kroz težak period posle povrede, bio veoma loše na početku prošle sezone, ali sam se vratio i osvojio tri uzastopne titule na Grend slemovima. Nestvarno, ostao sam bez teksta".

Za kraj, zahvalio se svom timu i svima onima koji mu pomažu.

"Vajda, hvala što si se vratio. Uli, takođe i svim ostalima koji su u mom timu. Želim ovom prilikom da pozdravim svoju porodicu, suprugu Jelenu, sina Stefana i ćerku Taru. Takođe, mnogo dugujem svojoj porodici i dvojici braće koji su uvek bili uz mene. Svi oni su mnogo žrtvovali da bih ja živeo svoj san. Ovo je za njih jer ništa od toga ne uzimam zdravo za gotovo", zaključio je Đoković.

Komentari (1)

Siniša

27.01.2019 13:16

Bravo Nole! No1.