Srbija Dejvis Kup
EPA
Srbija Dejvis Kup

EPA

Srbija Dejvis Kup, Foto: EPA

Tačno 5. decembra 2010. godine Srbija je po prvi put u istoriji postala pobednik Dejvis kupa i došla do vrhunca našeg reprezentativnog tenisa. Upravo tog dana naša selekcija predvođena Novakom Đokovićem pobedila je u finalu u Beogradu selekciju Francuske u jako uzbudljivom duelu.

Može li Srbija da ponovi ovakav uspeh i osvoji Dejvis kup?

 

U odlučujućem meču protiv Francuza, Viktor Troicki je doneo treći bod Srbiji savladavši Majkla Lodru sa 3:0 (6:2,6:2,6:3). Prethodno je Novak Đoković savladao je Gaela Monfisa sa 3:0 (6:2,6:2,6:4) i izjednačio na 2:2 u meču. Pre toga je Janko Tipsarević poražen od Monfisa, a Đoković izjednačio pobedom nad Žilom Simonom. Franuzima je nakon toga dubl Arnauda Klemena i Mihaela Ljodre doneo prednost gostima da bi onda usledio preokret.

- Neopisivo... Nisam znao kako da reagujem posle poslednjeg poena... Ovo je najlepši trenutak u mom životu... - rekao je tada Troicki.

- Ovo je najveći uspeh u karijeri svakog igrača... Ovo je jedno od najvećih sportskih dostignuća... Još nismo svesni, kao ni nacija, koja nije bila teniska. Ovo je kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu - rekao je tom prilkom Đoković.

Našu selekciju sa klupe je predvodio Bogdan Obradović dok su na terenu bili Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

PROČITAJTE JOŠ: