Novak Đoković
EPA/Riccardo Antimiani
Novak Đoković

Riccardo Antimiani/ANSA via AP

Novak Đoković, Foto: Riccardo Antimiani/ANSA via AP

Novak Đoković odgovarao je na razna pitanja tokom prvog pojavljivanja pred medijima na Mastersu u Rimu.

Novak je došao u Rim posle osvajanja turnira u Madridu prethodne nedejle.

Najbolji teniser sveta govorio je o tome kako se oseća posle trijumfa u Madridu, formi koju želi da ima na Rolan Garosu, kao i nekim političkim stvarima.

U istoj konferenciji za medije najpoznatiji italijanski novinar Ubaldo Skanagata pitao je Đokovića šta misli o odluci Teniskog saveza Italije da duplira cenu karata za sredu (dan u kojem igra i Novak) kada su saznali da je Rodžer Federer odlučio da nastupa na turniru u Rimu.

Rodžer Federer

EFE/ JuanJo Martin

Rodžer Federer, Foto: EFE/ JuanJo Martin

"Prvi put čujem za ovo. Ne znam... Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razumem ovakvu odluku", izjavio je Novak, koji je dodao da se ne oseća uvređeno.

"Pravo da vam kažem ne osećam se uvređeno, kao što mislim da se ne osećaju ni Rafa (Nadal) i ostali igrači. Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".

VILANDER NE MOŽE DA VERUJE Došao u Srbiju, oduševio se mladim teniserima, a onda dobio poklon zbog kog će nas VEČNO PAMTITI (FOTO)

Kao jedno od poslednjih pitanja Đoković je upitan o mladom Mateu Beretiniju, jednoj od najvećih italijanskih zvezda.

"Često sam ga viđao kako igra i znam da je zabeležio baš dobre rezultate u prethodnih godinu dana. Veoma je visok i jak, ima odličan servis i kreće se jako dobro za svoju visinu. Ovde u Rimu ima veliku podršku i nema šta da izgubi", zaključio je svetski broj 1.

Novak Đoković u Madridu

Tanjug/AP, Andrea Comas

Novak Đoković u Madridu, Foto: Tanjug/AP, Andrea Comas

Beretini je, inače, pobedio Aleksandera Zvereva u prvom kolu Rima sa 2-0 u setovima, pa u narednom za protivnika ima boljeg iz duela Švarcman/Ramos.

Sa druge strane, Novak u sredu izlazi na teren kako bi se sastao sa Denisom Šapovalovim.