Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak je u drugom kolu pobedio Italijana Janika Sinera sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 36 minuta igre.

Bio je ovo dosta dobar meč svetskog broja jedan, imajući u vidu da nije igrao još od Australijan opena i da mu je rival bio Siner, koji je u odličnoj formi.

Italijan je bolje započeo meč i napravio brejk u ranoj fazi duela, ali je onda usledila serija Đokovića. Srbin je osvojio četiri gema u nizu, ali je onda usledio pad u njegovoj igri, pa je dopustio Janiku da se vrati u set i smanji na 5:4. Ipak, kao i mnogo puta u dosadašnjoj karijeri bio je najbolji kada je to najpotrebnije. Dobio je naporan 10. gem i poveo sa 1:0 u setovima.

Odlično je Novak započeo drugi set. Stekao je brejk u ranoj fazi i ovoga puta nije dozvolio Sineru povratak u set. Jedine probleme imao je u sedmom gemu u kojem je napravio dve dvostruke servis greške, pa se suočio sa brejk loptom, ali je onda Italijan napravio dve velike greške i Đoković je poveo sa 5:2.

Sve je bilo gotovo već u narednom gemu, kada Đoković koristi treću meč loptu za plasman u treće kolo.

Sve u svemu, Novak može da bude zadovoljan prikazanom igrom, iako su bile primetne oscilacije, što je potpuno očekivano, jer mu je ovo bio prvi meč na šljaci ove sezone. 

Rival u trećem kolu biće mu pobednik duela Huber Hurkač - Danijel Evans.

Đoković - Siner (6:4, 6:2)

6:2 Kraaaaj! Brejk, set i meč Đoković! Iskoristio je Novak treću meč loptu i već u ovom gemu rešio pitanje pobednika.

5:2 - Ponovo blagi pad kod Novaka. Napravio je dve dvostruke servis greške i suočavao se sa brejk loptom, ali se ipak izvukao i sada je na gem od pobede.

4:2 - Gem sa nulom za Sinera. Napokon jedan brz gem.

4:1 - Novak je materijalizovao brejk! I jedan i drugi su pustili ruku i gledamo odličan meč. Siner je pripretio i došao do 40:40, ali mu srpski teniser nije dozvolio šansu za brejk i sada je na dva gema od trijumfa.

3:1 - Breeejk! Sjajan početak drugog seta za Novaka. Sve bolja igra našeg tenisera, koji iz poena u poen podiže intezitet igre. Dočekao je grešku Italijana i posle duge razmene stigao do brejka.

2:1 - Bez brejka na startu drugog seta. Đoković je i u ovom gemu demonstrirao neverovatnu defanzivu, pošto je na neverovatan način "ukrao" poen Sineru

1:1 - I Italijan bez većih problema osvaja svoj uvodni servis gem.

1:0 - Novak osvaja uvodni gem drugog seta. Odigrao je nekoliko odličnih poena i poveo sa 1:0.

Drugi set:

6:4 - Breeejk i set! Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu u još jednom napornom gemu i poveo u setovima posle 55 minuta igre.

5:4 - Siner pravi brejk! Novak je imao 30:00, a onda mu je koncentracija popustila i Italijan se potpuno vratio u igru.

5:3 - Maratonski gem pripada Sineru i tako prekida Novakovu seriju. Đoković u narednom gemu servira za set.

5:2 - Potvrđen brejk. I u ovom gemu je Janik došao do 30:30, ali mu Novak nije dozvolio priliku da se vrati u set. Novak osvaja četvrti gem u nizu.

4:2 - Breeejk! Kod 30:30, Novak je odigrao fenomenalan lob i stigao do brejk lopte, ali je Siner neutralisao sjajnim forhendom. Zatim Srbin osvaja naredna dva poena i pravi novi brejk.

3:2 - Novi naporan gem na servis svetskog broja jedan. Bilo je 0:30, ali Novak ovoga puta nije dozvoilio Sineru brejk loptu i sada vodi u prvom setu. 

2:2 - Ribrejk!  Primetna je nervoza kod obojice, pa prave veliki broj grešaka. Đoković stiže do dve vezane brejk lopte, a onda je odigrao neverovatan poen i iz fenomenalne defanzive došao do ribrejka.

1:2 Brejk! - Bilo je 30:00, ali onda Siner osvaja tri poena u nizu i stiže do brejk lopte. Đoković je spašava servis vinerom. Zatim je usledila nešto duža razmena, a Novak pravi novu neiznuđenu grešku, zatim je odigrao loš volej i pretrpeo brejk.

1:1 - Dug gem. Bilo je 40:15, ali je onda Siner napravio duplu servis grešku, pa je Novak sjajno riternirao i stigao do 40:40. Tada Italijan pronalazi odličan servis, da bi Đoković osvojio naredni poen bekhend vinerom. Uzvratio je Janik sjajnim drop šotom, a onda napravio još jednu grešku. Potom je osvojio naredna dva poena i upisao se na semafor.

1:0 - Siguran gem za Novaka. Izgubio je samo jedan poen na svoj servis i poveo u prvom setu.

Prvi set:

Najbolji teniser sveta se u drugom kolu mastersa u Monte Karlu sastaje sa Italijanom Janikom Sinerom. Biće to njihov prvi međusobni duel.

Đoković je bio slobodan na startu turnira, dok je Italijan u prvom kolu pobedio Španca Alberta Ramosa u dva seta. 

Mnogi smatraju da je ovo sudar sadašnjeg broja jedan protiv budućeg. Siner ima samo 19 godina i predstavlja budućnost svetskog tenisa.

Prvi reket planete je poslednji meč odigrao pre sedam nedelja, kada je u finalu Australijan opena savladao Danila Medvedeva i tako došao do 18. Grend slem titule.

Đoković je pred meč sa Sinerom trenirao sa još jednim talentovanim Italijanom, 19-godišnjim Lorencom Musetijem.

Komentari (2)

Đorđe

14.04.2021 15:39

Bravo Nole!

Драган Гиљен

14.04.2021 16:01

ИДЕМООО, БРЕЕЕ!