Novak Đoković
EPA Fernando Villar
Novak Đoković

EPA Fernando Villar

Novak Đoković, Foto: EPA Fernando Villar

Najbolji srpski teniser svih vremena, Novak Đoković je dao izjavu povodom pobede Srbije nad Japanom 3:0 u prvom meču Grupe A koji su naši teniseri odigrali u okviru Dejvis kupa koji se održava u Madridu!

PROČITAJTE JOŠ:

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom, nikada pre nisam igrao sa Nišiokom. Jesam se analitički pripremio, ali drugačije je na terenu, pa mi je trebalo vremena da se prilagodim njegovoj igri" - rekao je Đoković posle meča, a onda se osvrnuo na Francusku:

"Krajinović i ja smo danas igrali dobro i nadamo se da ćemo i sutra, jer protiv Francuske se uzdamo u singlove. Nije ni naš dubl loš, ali je francuski, koji čine Erber i Mau, trenutno najbolji na svetu."

Đoković otkrio šta je njegovoj deci zabranjeno da rade, pa potom objasnio prednosti i mane toga! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.11.2019. 15:57 Đokovići obožavaju da provode vreme u Srbiji! Stefan i Novak Đoković, Foto: ALO! Foto:Masanori Josida Najbolji srpski teniser svih vremena, Novak Đoković ima na računu milione, ali je veoma prizeman i tradicionalan, a takav je kad su u pitanju i njegova deca!

Đoković predviđa da će Francuzi napraviti izmenu u odnosu na njihov meč sa Japancima:

"Gledao sam Monfisov meč protiv Nišioke i nije igrao dobro, kao da nije bio prisutan. Iskreno, mislim da će staviti Pera protiv mene. Nikad se ne zna. Nikad nisam izgubio ni od Monfisa ni od Pera. Šta god bilo, ključ je u singlovima. Radije bismo da odradimo sve u singlu. Biće teško i Filipu protiv Conge koji je ponovo u dobroj formi."

Odgovorio je i na pitanje da li će zaigrati u dublu:

"Veliko je interesovanje za meč Srbija - Francuska. Nije još 100 odsto ko će igrati. Dobro je što imamo više različitih kombinacija, jer je u ovom formatu dubl možda i najbitniji meč. Svi smo vežbali dubl, više nego obično".

Novak Đoković

AP Photo/Bernat Armangue

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Osvrnuo se i na novi format Dejvis kupa koji traje već 119. godina!

"Kad god se počinje nešto novo, to je rizik. Veliki je novac uložen u ovo takmičenje. Imamo 18 ekipa, svaka od njih po petoricu, šestoricu igrača i još ko zna koliko članova stručnih timova. Velika je to organizacija. Potrebno je vreme da se sve to složi. Organizatori čine sve da ovaj događaj protekne kako treba, jer ipak je ovo istorijski važno takmičenje, jedino timsko u našem sportu. U svakom formatu, uzbudljivo je igrati za svoju zemlju, naročito kada igrate sa prijateljima sa kojima ste odrasili kao ja ovde. Imamo mnogo divnih zajedničkih sećanja".

Đoković ovom izjavom šokirao Hrvate, pogledajte ceo snimak njegovog intervjua! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 19.11.2019. 17:48 Novak se nalazi u Madridu! Novak Đoković, Foto: printscreen Najbolji srpski teniser svih vremena, se nalazi u Madridu gde će zajedno sa reprezentacijom Srbije nastupati u novom Dejvis kupu!

Srpski teniser smatra da termini moraju da se promene, jer se novi Dejvis kup igra na kraju sezone, a novoformirano takmičenje reprezentacija ATP kup se igra u januaru:

"Mislim da ta dva takmičenja ne mogi da se održavaju u razmaku od samo šest nedelja. Ali ipak je ovo samo prvi korak. Moje mišljenje je da bi Dejvis kup mogao da se igra krajem septembra, posle US opena, mada ne znam da li je to uopšte izvodljivo. Sad je ovako kako je, poslednja je nedelja našeg kalendara i teško je".

NAJČITANIJE NA SPORTU

 

Progovorio je i o planovima za 2020. godinu:

"Olimpijske igre su mi svakako na vrhu liste prioriteta za sledeću godinu. Pokušaću da budem zdrav i spreman. Igrao sam nedavno u Tokiju, gde će se igrati i olimpijski turnir, podloga mi odgovara. Igre su specifičan događaj, jer nigde drugde nemate priliku da sedite pored najboljih svetskih sportista i razmenjujete iskustva" - zaključio je Novak Đoković.

Ana otkrila razliku između Amerike i Srbije! Izložena velikom umorom kakvog nije imala ni tokom karijere!

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 19.11.2019. 15:41 Švajnštajgerovi planiraju selidbu u Austriju Bastijan i Ana Ivanović, Foto: instagram/anaivanovic Proslavljena bivša srpska teniserka Ana Ivanović otkrila je da je često tokom svoje profesionalne karijere bila izložena velikim umorom, ali da se taj umor ne može porediti sa onim kojim oseća sad, pošto je majka dvojice dečaka!

BONUS VIDEO 

Bogosavac: Čukarički uvek ima najviše ambicije, Evropa cilj i ove godine