Novak Đoković
Youtube/Tennis Channel
Novak Đoković, Foto: Youtube/Tennis Channel

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama gde je naveo da mu je 'srce slomljeno' zbog strašnih fotografija koje obilaze svet.

Požari pustoše brazilske šume, a gusti dim prekrio je nekoliko gradova poslednjih dana, dok se predsednik Brazila Žair Bolsonaro suočava sa sve većom kritikom zbog masovnog uništavanja Amazona.

Želeli da izbace našu zajednicu u Nici na ulicu, ali OSTALI SU DEBELO RAZOČARANI!

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 17:08 - 21.08.2019. 17:17 Prelepe vesti iz Francuske! Novak Đoković i crkva u Nici, Foto: instagram/djokernole Mala srpska pravoslavna kapela u okrugu luke u Nici postala je nepoželjna za naslednike bivšeg vlasnika mesta, zakup je istekao, ali okružni sud je odbio zahtev za izbacivanje.

Svemirski istraživački centar Brazila (INPE) saopštio je da su požari u amazonskoj prašumi u toj zemlji dosegli rekordan broj sa 72.843 požara registrovana do sada.

Zašto gori Amazonija?

Šumski požari se obično događaju tokom sušne sezone u Brazilu, ali se i namerno pale kako bi se nelegalno raskrčila šuma i dobio prostor za gajenje stoke.

Podaci Nacionalnog instituta za svemirska istraživanja pokazuju da je više od 72.000 požara gorelo između januara i avgusta ove godine brazilskom delu Amazonije. Ovo je najveći broj zabeležen od kada su merenja započeta 2013. godine. Iz Instituta je saopšteno da je do prošlog četvrtka zabeleženo više od 9.500 požara, uglavnom u Amazoniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom 2018. godine, zabeleženo je ukupno 40.000 požara, naveli su iz instituta.

Na satelitskim snimcima vidi se da je najzapadnija brazilska država Roraima pokrivena tamnim dimom, dok je u susednoj državi Amazonas proglašena vanredna situacija zbog požara.

BONUS VIDEO:

Alo! U Bernu - Provokacija švajcarskog novinara i šmekerski odgovor trenera Zvezde!