Novak Đoković
AP/Lynne Sladky
Dominik Tim

EPA/John G Mabanglo

Dominik Tim, Foto: EPA/John G Mabanglo

Austrijski teniser Dominik Tim pričao je o očekivanjima pred početak sezone na šljaci. Pričao je o Đokoviću, Nadalu, Federeru ali i o novoj generaciji!

PROČITAJTE JOŠ:

On smatra da je Nadal glavni favorit za titulu na svakom turniru na kojem se pojavi na najsporijoj podlozi, ali da će mu ove godine verovatno biti teže nego prošle.

"Sve dok Rafa igra biće favorit na apsolutno svim turnirima na šljaci, ali mislim da sada ima više nezgodnih protivnika nego što je to bilo prethodnih godina", rekao je Tim.

Novak Đoković

EPA/Rhona Wise

Novak Đoković, Foto: EPA/Rhona Wise

Izneo je svoje mišljenje koji su favoriti da ugroze Nadala na šljaci!

"Saša (Zverev) kao i uvek, Novak (Đoković) se vratio na vrhunac. Nadam se da sam tu i ja, a tu su i mladi momci. Feliks (Ože-Alijasim) mislim da voli šljaku, a igrao je fantastično u Majamiju. Tu su i Stefanos (Cicipas), (Denis) Šapovalov i još mnogo mladih 'izazivača' za nas", dodaje Tim.

On je svestan pretnje u vidu Novaka Đokovića!

"Prošle godine nije igrao dobro. Sada je osvojio tri poslednja Slema i mislim da on veruje da Rafu može da pobedi na bilo kom turniru. Prošle godine nije bio na vrhuncu, tako da je on sada još jedan izuzetan protivnik za Rafu, čime ovu sezonu šljake čini još interesantnijom".

A spomenuo je i Federera kojeg izuzetno ceni!

"On je jedan od prva tri favorita (za turnire na šljaci). Fantastičan je na svim podlogama i njegov učinak na šljaci je sjajan. Igrao je mnogo polufinala i finala. Da nije bilo Rafe imao bi šest ili sedam titula na Rolan Garosu. (Rafa) je bio jedini njegov problem", jasan je Tim.