Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

EPA/Sebastien Nogier

Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Đoković - Fric na portalu Alo!

KRAJ! Novak je savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0 (6:3, ) u setovima i tako prošao u četvrtfinale turnira u Monte Karlu.

6:0 BREJK! SET! MEČ! Još jedan lak poen za kraj, bukvalno je počistio Amerikanca Đoković u drugom setu.

5:0 Bez greške je odigrao Novak i ovaj gem, sada je ostalo samo da se rutinski privede posao kraju.

4:0 BREJK! Pobeda se smeši, samo što je i ovaj gem jako dugo trajao. Nije se dao Fric, međutim Novak ne želi ništa da prepusti slučaju i da dovede prolaz u pitanje kao protiv Kolšrajbera. Ovakvog ga znamo.

3:0 Lagano još jednom. Fric je već iziritiran zbog svoje nemoći, mada je imao dva dobra poena u ovom gemu. Nedovoljno za bilo šta ozbiljnije.

2:0 BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Ne može Fric da se snađe. Sve češće forsira bekhend slajsove, ali to mu nikako ne ide. Reklo bi se da će lagan meč biti do kraja.

1:0 Lako uzima gem Novak Đoković. Dobar start drugog seta.

DRUGI SET

6:3 SET! Novak je uspeo da osvoji i ovaj gem, pa se kao i na meču sa Kolšrajberom napravila serija uzastopnih brejkova na meču. Prethodni put je rekord bio osam, sada je na tri.

5:3 Nažalost, brejk i za Frica. Dekoncentrisano je Novak ušao u ovaj gem, kao da je mislima već bio u narednom setu. Fricov kvalitet je isplivao u tim momentima.

5:2 Jedna užasna dupla greška Frica je pomogla Novaku da u pravim trenucima prelomi ovaj gem. Sada je na korak od prvog seta.

4:2 Gem je obeležila jedna vrhunska razmena poena, 27 udaraca i svaki je bio ozbiljan, Đoković je to rešio u svoju korist. I publika je živnula, a što je najbitnije, naš teniser je realizovao brejk.

3:2 BREJK ZA NOVAKA! Ovo je dosta loše odigrao Fric, nimalo milosti nije imao Srbin za njega. 

2:2 Opet se mučio Đoković, ali sve je i dalje na svom mestu. 

1:2 Novak je pošteno namučio Amerikanca, imao i brejk loptu, ali se snašao Fric. Reklo bi se da mu je protivnik inspirisan, međutim Srbin drži svoj ritam.

1:1 Stigao je Fric do 40, ne i do brejk lopte, ali ipak je Novak uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis. Opipavanje snaga još uvek traje.

0:1 Fric dobija prvi gem. Odličnim servisima je sebi utabao stazu, a sigurnom igrom osigurao poene. Nema se šta zameriti Novaku.

PRVI SET

13:20 Meč je počeo. Prvi će servirati Tejlor Fric.

13:10 I srpski i američki teniser su izašli na teren.

13:00 Medvedev je savladao Cicipasa rezultatom 2:1, Đoković i Fric će svakog trenutka zauzeti teren.

12:45 Medvedev i Cicipas privode svoj meč kraju, uskoro bi mogao da se očekuje izlazak Đokovića i Frica.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ide na megdan Amerikancu Tejloru Fricu u trećem kolu Monte Karla. Fric je bio bolji od Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:2.

Mladog Amerikanca sada čeka najteži mogući rival, prvi reket sveta Novak Đoković. Biće to prvi međusobni okršaj njih dvojice.

Novak je pobedio Filipa Kolšrajbera posle velike borbe i skoro tri časa igre. Već su počele priče o nastavku nešto slabije forme srpskog tenisera, ali nadamo se da će to demantovati protiv Frica.