Novak Đoković i Goran Ivanišević
ALO/Marko Metlaš
Novak Đoković i Goran Ivanišević

ALO/Marko Metlaš

Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: ALO/Marko Metlaš

Novak Đoković rekao je da je mnoge ciljeve u tenisu ostvario i da se trudi da to uradi i sa onim što je ostalo.

Naglasio je da će nastaviti da igra dok god ima želju da pobeđuje.

- Mnoge stvari sam ostvario i trudim se da ostvarim ono što je ostalo. Glavni motiv igranja profesionalnog, takmičarskog tenisa je taj što to stvarno volim. Da ne volim, ne bih imao razlog da nastavim to da radim. Nemam pritisak, ni finansijski, ni drugi. Dok god je tako, dok god ima vatre u meni, iskre, želje da pobeđujem i napredujem, tako ću nastaviti, u tom ritmu i tempu. Ciljevi su neophodni, da svaki sportista zna kuda da ide - rekao je Nole na konferenciji.

Rafael Nadal je izjavio da ste "opsednuti obaranjem rekorda"?

- Ne osećam da sam opsednut, već da imam strast, želju i veliki cilj, i idem ka tome. Nikad nisam imao problem da kažem da mi je cilj da oborim taj i taj rekord. Ne znam zašto je to loše. Nevezano samo za rekorde, već mnoge stvari u životu, politiku u tenisu... Ljudi ponekad ne žele da čuju neku stvar od nekoga ko ima status najboljeg tenisera na svetu, onda to još više odjekuje. Stajaću iza toga i nastaviti da budem svoj čovek. Kada god osetim da je nešto nepravedno, uvek ću to da istaknem. Sve je stvar percepcije, interpretacije onoga što neko kaže. Poštujem Rafu, više nego bilo kog tenisera na svetu, on je neko ko mi je najveći rival u životu i njegova posvećenost sportu, način na koji je sve napravio, stvarno je za divljenje. Njegova motivacija, ne ulazim u to.

Novak će učestvovati na ATP turniru u Beogradu, koji se u prestonici Srbije igra posle devet godina.

- Organizacija je u potpunosti na Đoletu i njegovom timu. Ovde sam najviše u ulozi igrača, koji je deo turnira. Trudim se da se ne mešam previše. Daju mi informacije i izveštaje šta se događa, ali ne želim da remetim. Ima tu mnogo posla.

Nole je rekao da smatra da je odlično to što će se u Srbiji igrati ATP i WTA turniri, kao i brojni "fjučersi".

- To je suština, da što više naših tenisera igra. Teniski savez Srbije će organizovati fjučerse, i muške i ženske. To je sjajno, onda se uštedi mnogo novca, ne morate da ga trošite na smeštaje i putovanja, što je uz testove i dozvole komplikovano. To olakšava stvari.

Pohvalio je mladog Hamada Međedovića, koji je imao dve pobede nad teniserima koji imaju mnogo bolju poziciju na ATP listi od njega.

- Hamad je dobio 150. na svetu, pa ovde u kvalifikacijama 115. igrača na ATP listi. To su velike pobede za njega. On je deo našeg centra, sistema, dosta je napredovao ide u dobrom pravcu. Igrački je pokazao da može da bude na tom nivou. Treba da se poklopi mnogo elemenata, ali je na dobrom putu. Dobiće 15-ak poena, što je puno za njega, napraviće značajan skok, što će mu omogućiti lakše ulaske u neke turnire.

Novak Đoković je naveo da će mu "neko vreme" baza biti u Srbiji i da će u nju dolaziti između turnira. 

PROČITAJTE JOŠ: