Huan Martin Del Potro
EPA/Justin Lane
Huan Martin Del Potro

EPA/Justin Lane

Huan Martin Del Potro, Foto: EPA/Justin Lane

Suspenzija teniskih turnira je najmanje uticala na Huana Martina Del Potra koji se oporavlja od hirurške intervencije na kolenu. 

"Povrede su bile moj najveći protivnik tokom karijere. Osećao sam da mogu da nadigram svoje rivale na terenu kada sam se vratio 2018. godine. Igrao sam finale US Opena, a onda se povreda ponovo dogodila. Bilo mi je izuzetno teško" - rekao je Huan Martin Del Potro koji je tada izgubio od Novaka Đokovića u finalu, a kao što možete da vidite na fotografiji iznad, srpski teniser je tešio svog prijatelja! 

"Dobroćudni div iz Tandila" je imao mnogo povreda u karijeri, svaki put se vraćao na teren i bio bolji nego ranije, ali sad više nije siguran da je sposoban da izvede tako nešto opet!

"Želim da igram ponovo, ali je izuzetno teško. Doktori su optimistični, ali teško mi je kada se neke stvari ne dogode kako sam zamislio."

"Mislio sam da ću da odustanem. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ne mogu da udaram lopticu kao ranije. Emotivno mi je bilo teže nego fizički. Ali posle pobede nad Novakom Đokovićem u prvom kolu olimpijskog turnira sve se promenilo. Stekao sam samopouzdanje i nastavio."