Novak Đoković
Youtube/Sport klub
Novak Đoković

AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković će posle trijumfa u Parizu od nedelje krenuti u bitku za poslednji trofej sezone, na ATP tur finalu u Londonu.

Neće to biti samo bitka za prestižni pehar, već i za čelnu poziciju na kraju sezone. Pet puta je bio prvi na kraju sezone, uspe li u tome i ove godine, izjadnačiće rekord Pita Samprasa.

Srpski teniser, koji je u ponedeljak posle tačno godinu dana permanentne vladavine prepustio tron Rafaelu Nadalu, svestan je da će u "O2 areni" imati težak zadatak.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u grupi "Bjern Borg" zajedno sa Rodžerom Federerom, Dominikom Timom i Mateom Beretinijem. Ne želi da se bavi kalkulacijama, cilj mu je da dobije sve mečeve na turniru i vrati se na prvo mesto.

- Biće to ekstremno težak zadatak za mene kada se ima u vidu ko su protivnici u grupi. Ukoliko uspem godinu da završim na prvom mestu, biće fantastično. Imam veliki motiv -priznao je Novak.

Novak Đoković

(AP Photo/Michel Euler)

Novak Đoković, Foto: (AP Photo/Michel Euler)

Ove godine odigrao je nekoliko izuzetnih mečeva. Izdvaja se onaj iz finala Vimbldona sa Federerom kada je posle 12:12 u petom setu i taj-brejka stigao do titule.

- Kada je reč o takvim mečevima, radi se o vizualizaciji i pripremi sebe za sve moguće situacije. Pokušavam da "odigram" meč u svojoj glavi pre izlaska na teren. Nisam mogao da predvidim takav scenario, ali uvek sebe zamišljam kao pobednika.

- Uz tu snagu volje, morate imati snagu koja dolazi iz vaše mentalne i emocionalne strane. Za mene je to večita bitka unutar mene, veće i od one koja se dešava spolja. Nisu razne situacije na terenu to što te povređuje već kako se ti iznutra nosiš sa tim situacijama, kako ih prihvataš, kako ih preživljavaš", dodao je Novak.

Novak Đoković - Denis Šapovalov

AP Kamil Zihnioglu

Novak Đoković - Denis Šapovalov, Foto: AP Kamil Zihnioglu

Bez obzira na to što svi imaju preko 30 godina, Đoković, Federer i Nadal su i dalje dominantni u svetu tenisa. Srpski teniser kaže da su mu oni najveći motiv.

- Jedan drugog činimo jačim, zahtevamo jedan od drugog da napredujemo u igri. Njih dvojica su verovatno i najveći razlog zašto se još takmičim na ovom nivou. Činjenica da su ušli u istoriju me i dalje inspiriše i motiviše, da uradim isto što i oni, čak i više - zaključio je Đoković.

Novak će u nedelju 10. novembra od 14 časova igrati prvi meč u singlu, a protivnik mu je Mateo Beretini. Večernji termin od 20 časova razervisan je za duel Rodžera Federera i Dominika Tima.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana