Novak Đoković
EPA Dave Hunt
Novak Đoković

EPA Dave Hunt

Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković se nalazi u Marbelji gde vredno trenira za nastavak sezone.

Iako Srbin nije odlučio da li će igrati na američkom tlu, odatle stižu katastrofalne vesti za sve ljubitelje tenisa!

Situacija u Americi se ne popravlja kada je u pitanju pandemija koronavirusa, a nekoliko izvora iz Sjedinjenih Američkih Država tvrde da će prvi turnir u toj zemlji, ATP Vašington, biti otkazan!

Naime, ovo takmičenje je na programu 14. avgusta, nedelju dana pre Sinsinatija gde je Novak redovni učesnik i 15 dana pre početka US Opena.

Kako je Evropska unija odlučila da zadrži zatvore granice ka Americi, mnogi igrači koji su planirali da nastupaju u Vašingtonu, Medvedev, Cicipas, Nišikori, Gofan, Beona, Umer, Gaske i mnogi drugi, će biti svakako uskraćeno pošto se navodi da će ovaj turnir biti otkazan.

Pri povratku iz Amerike je obavezan karantin od 14 dana, te bi svi teniseri koji se zapute u ovu zemlju propustili sezonu šljake koja počinje turnirom u Madridu, odmah posle US Opena!

Iako Đoković ne učestvuje na ovom turniru serije 250, otkazivanje ovog takmičenja može predstavljati i nagoveštaj da će i ostali organizatori otkazati.

To bi bio veliki udarac za srpskog tenisera pošto se upravo on smatra kao najveći favorit za osvajanje US Opena, pogotovo kad se uzme u obzir da je Nadal već otkrio da neće otputovati u Ameriku, dok je Federer još na proleće završio sezonu!

Konačna odluka organizatora US Opena i njeno saopštenje se očekuje krajem jula, a bez najvećih imena, "belom sportu" se piše crno!

PROČITAJTE JOŠ: