Novak Đoković
AP/Lee Jinman
Novak Đoković

AP/Lee Jinman

Novak Đoković, Foto: AP/Lee Jinman

Toni Nadal je izneo svoje viđenje finala Australijan opena. Novak je prigrlio rekordni osmi trofej, ali Španac smatra da je vrlo lako moglo biti i znatno drugačije.

"Ovog puta, Dominik je bio veoma blizu da osvoji trofej. Ali on je učinio, po mom viđenju stvari, jednu neoprostivu grešku protiv igrača takve veličine kao što je Novak Đoković - smanjio je intezitet u četvrtom setu i to je bio trenutak kada je profitirao Srbin", započeo je Toni.

Novak Đoković

(AP Photo/Andy Brownbill)

Novak Đoković , Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Nekadašnji trener Rafe i njegov stric je analizirao meč set po set, koji su se dramatično razlikovali po njegovoj analizi.

"Nakon prvog seta u kome je Đoković bio superioran, Dominik je dobio sledeća dva seta koja su mu donela prednost jednostavnom stategijom", zadržao je visok ritam razmene udaraca i pokušavao da bude onaj koji će diktirati tempo.

Toni Nadal

Printscreen

Toni Nadal, Foto: Printscreen

Nakon toga je video jednu naznaku ozbiljnih problema Srbina, ipak, kao da to nije osetio i Dominik.

"On je učinio to i u trećem setu setu i tada smo videli jednu anomaliju, utučeni, depresivni Novak na svom turniru i to je dovelo do nekih momenata čistog očaja. Kako se tada činilo ova čista taktika je bila i uspešna i on je uspeo da naplati sve dobre stvari, Dominik nije bilo moguće da se zadrži taj ritam i mi smo videli da je Srbin tada uspeo da se vrati, a da je Tim prestao da ga pritiska."

Đoković - Tim

EPA-EFE/LUKAS COCH

Đoković - Tim, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Otkrio je Nadal šta se zapravo tu desilo:

"Smanjio je nivo agresivnosti i pokušavao da bude onaj koji će određivati ritam. Time je, naravno, dao Novaku priliku što je značilo da mu je dozvolio da se vrati i da potpiše presudu Austrijancu. Iako smo u petom setu videli nove pokušaje Austrijanca, imao sam osećaj da je već tada bilo prekasno i da se zver podigla. Ovaj greška će proganjati Dominika sledećih nedelja, sprečiće ga da uživa u sjajnom turniru koji je odigrao", završio je Nadal pohvalom Srbinu, ali i otkrio kroz šta će prolaziti Austrijanac.