Novak Đoković
Marko Metlaš
Novak Đoković

Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Marko Metlaš

Srpski teniser je bio meta američkih, ali i zapadnjačkih kritika, te je često punio tamošnje naslove i portale, uglavnom negativnim kontekstom.

Mesecima se vodi hajka na Đokovića, mogli ste da čitate na našem portalu razne uvrede na račun Srbina, od samih igrača pa sve do novinara!

Napadao ga je što se druži sa Šervinom koji je iskoristio priliku da se ispromoviše:

"Đokovićev plan je bio "Doniraću 30.000 dolara". Ali on je u svojoj karijeri zaradio preko 100 miliona. Dao je otprilike pola onoga što bi dobio da je izgubio u prvom kolu Australijen opena.A zapravo je u Australiji zaradio tri miliona. Sad je dao samo 30.000, a to je baš malo za najboljeg igrača. Sistem doniranja mora da bude drugačiji", jedna od kritika frustriranog Rotenberga.

Engleski portal Telegraf pitao je da li je Đoković pravi čovek koji treba da vodi tenis, francuski "L'Equipe" je ovom karikaturom omaložavao Srbina.

Ovo je samo delić onoga što Novak proživljava svakog dana, tako su švajcarski mediji rasistički udarili po Đokoviću, ali i našem narodu.

Srpski teniser se slabo oglašavao nakon Adria Toura, jednom se izvinio zbog tog takmičenja, a drugi put je saopštio da je pozitivan na koronavirus.

"Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze", napisao je tada Đoković, a dodao je i:

"Ako ste bili na Adrija turu, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Tura je otkazan i ostaćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Moliću se za pun oporavak svih"

Sasvim sigurno je da će ga američki novinari "napasti" sa pitanjima o ovom takmičenju, ali i o njegovoj poziciji na mestu predsednika Saveta igrača.

Zasigurno će jedna od tema biti i koronavirus, ali i izostanak Rafaela Nadala sa turneje u Americi.

inostrani mediji o Đokovićevoj odluci, Foto: printscreen

Ovakav vid pritiska na Đokovića će biti sve veći i veći u nedeljama koje nadolaze, a sve ukoliko bude napredovao na US Openu i ukoliko uđe u drugu nedelju takmičenja!

Razlog za to je jasan, sprečavanje dominacije Novaka Đokovića koji je neporažen u ovoj sezoni, sprečavanje da dođe do 18. Grend slema koji će ga još više približiti Rafaelu Nadalu i ljubimcu zapadnih medija, Rodžeru Federeru koji se i sam grlio sa fanovima u jeku globalne pandemije, iako nije imao zaštitnu masku, a kao što možete da pretpostavite niko se nije ljutio na njega.

inostrani mediji o Đokovićevoj odluci, Foto: printscreen

Šta vi mislite, da li će pritisak medija i novinara uticati na Novaka Đokovića?

 

Najbolji teniser sveta će svakako privući veliku pažnju, pogotovo kada se uzme u obzir izostanak Federera i Nadala, te nema sumnje da će Srbin biti glavna atrakcija.

Ostaje pitanje da li će inostrani novinari nastaviti da se ophode prema Đokoviću kao do sad.

US Open je na programu 31. avgusta, a Đoković je tri puta trijumfovao na ovom takmičenju!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Bane

14.08.2020 21:07

Pametni ljudi neće ići u SAD. Novak sve više pokazuje da je sitna duša. I, neće ništa postići.

Миле

15.08.2020 14:21

Ма на крају им признај да си вакцинисан руском вакцином пре него да си дошао на УС опен.

Luka

16.08.2020 11:36

Nole ,kad si već odlučio učestvovati na turniru,igraj onda iz inata i pokaži im koliko možeš biti uporan u dokazivanju da si najbolji.To će ih zaboljeti do izbezumljenosti.