Đoković, Hrvatska
AP/Lee Jinman
Đoković, Hrvatska

AP/Lee Jinman

Đoković, Hrvatska, Foto: AP/Lee Jinman

Najbolji teniser sveta Novak Đoković smatra da u sportu nema mesta za politiku.

Novak je ovog puta dao nešto drugačiju, dopunjenu izjavu i objasnio koliku ulogu sport može da ima na odnose u regionu. Dotakao se i svog saradnika i prijatelja Gorana Ivaniševića.

"Svi znamo kakva je situacija bila u prošlosti i u sportu i u drugim oblastima, ali kao što je Nelson Mendela govorio, osećamo da sport ima moć kakvu malo koja druga oblast ima da ujedini ljude. Sama saradnja Gorana i mene pokazuje da ne postoje nikakve zadrške, nesuglasice ili osvrtanje na prošlost koja je sigurno bolna za obe strane i za sve u regionu, ali u sportu nema mesta za to. Nema mesta za politiku", izjavio je Đoković u intervjuu za "Sportski žurnal".

Novak Đoković

ALO!/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: ALO!/Marko Metlaš

"Naravno, neke stvari je teško zaboraviti, ja sam svestan toga, pogotovo za one koji su nekoga bližnjeg izgubili u ratu. Ali možemo iz svega toga da izađemo mudriji i jači i zreliji i pametniji i da gajimo osećanja jedni prema drugima jer samo jedni sa drugima možemo, ne samo u sportu nego i u ekonomiji i u bilo kom drugom smislu, da uspemo kao zemlje", rekao je Đoković.

Prvi reket sveta trenutno se nalazi u Dubaiju gde se od 15. do 29. februra održava jubilarni 20. turnir.