Novak Đoković
EPA/Chema Moya
Novak Đoković

EPA/Chema Moya

Novak Đoković, Foto: EPA/Chema Moya

Drugi reket sveta Novak Đoković bi naredne teniske sezone, pre Australijan opena, trebalo da se vrati na turnir u gradu u kojem je osvojio treću titulu u karijeri.

Srbin će 2020. otvoriti novim turnirom na Turu, ATP Kupom, na kojem će nastupati od 6. januara. Na njemu će predstavljati Srbiju zajedno sa Dušanom Lajovićem i boriti se za prvu titulu u istoriji tog turnira.

Nakon toga su svi očekivali da će Novak da napravi pauzu do Australijan opena (20. januar), ali izgleda da to neće biti slučaj, na veliko iznenađenje i šok teniske javnosti.

Mičal Samulski, čuveni teniski novinar, na svom Tviter profilu objavio je informaciju da se Novak Đoković odlučio na turnir iz Serije 250 u australijskom Adelejdu!

Novak Đoković

EPA CHEMA MOYA

Novak Đoković , Foto: EPA CHEMA MOYA

Neverovatnoo zvuči da je Đoković prvi i jedini put nastupao u na turniru u Adelejdu davne 2007. godine kada je u finalu pobedio Krisa Gučionea sa 2-1 u setovima i osvojio treću titulu u karijeri.

Pomenuti turnir se godinu dana kasnije ugasio, a sada, 2020. godine, se vraća na ATP Tur i vidu velikog projekta Teniskog saveza Australije.

Novak je godinu završio na drugom mestu ATP rang liste i biće mu jako teško da u januaru preuzme tron od Rafaela Nadala, ali je sigurno da će eventualnom pobedom u Adelejdu poboljšati svoje šanse.