Nadal i Đoković
AP Photo/Aaron Favila
Nadal i Đoković

AP Photo/Aaron Favila

Nadal i Đoković, Foto: AP Photo/Aaron Favila

Još uvek je nedoumica kako će se bodovni saldo računati jednom kada krene teniska sezona, a prošlo je skoro četiri meseca od zvanične odluke ATP-a i WTA o zamrzavanju bodova.

Španski list "Marca" pred povratak teniske sezone koja počinjem turnirom u Vašington, prenosi kako će se bodovi računati, odnosno oduzimati ako se nije igralo!

Ovaj list prenosi da je u ovom trenutku najrealnije da se ukupan broj bodova podeli na 52 nedelje koliko se računa godišnje rangiranje!

Što znači da svaku nedelju, umesto da se oduzmu bodovi koji bi trebalo da se brane na pet turnira koji se ne igraju od marta do avgusta (Sinsinati, US Open, Rolan Garos, Rim, Madrid)

Čelni ljudi svetskog tenisa smatra da je takvo rešenje najbezbolnije i najpravednije.

Poznato je i koliko će izgubiti bodova Novak Đoković, odnosno njegov najveći pratilac, Rafael Nadal.

Najbolji teniser sveta trenutno ima 10.220 bodova, dok je Rafa drugi sa 9.850.

Po ovoj računici Novaku će se odbijati svakog ponedeljka 196 bodova, umesto 4.185 bodova, dok će Nadal gubiti 189 nedeljno, umesto da izgubi odmah 5.369 bodova!

Bez ikakve sumnje je jasno da ovaj sistem odgovara Nadalu, a da se računa stariji sistem verovatno ne bi imao šansu da sustigne Srbina pošto brani veliki broj poena (osvojio US Open i Rolan Garos).

Još jedna opcija je da rangiranje ostane zamrtnuto, pa da se napravi nova lista nakon nastavka sezone koja će odlučiti ko će učestvovati na ATP finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (2)

beba

01.07.2020 13:15

To su neistine

Nada

01.07.2020 13:46

Ne treba Novaku ta formalnost da bude bas prvi na svetu. Bio je veoma dugo prvi, ali je i ostao najbolji svih vremena. Ostalo je politika i ljudska pakost i zloba. To moramo razumeti.