Novak Đoković
Alo
Novak Đoković

Alo

Novak Đoković , Foto: Alo

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, pojavio se danas pred novinarima u Beogradu gde je promovisao niz egzibicionih mečeva na Balkanu nazvan "Adria tur". Turniri će biti igrani u Beogradu, Zadru, Banja Luci i Crnoj Gori. Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

- Veoma sam srećan i zadovoljan što ću igrati pred publikom u Beogradu, ali i regionu. Malo je vremena za organizaciju, turniri su humanitarnog karaktera, a sve pare će ići u tu namenu. Svetske zvezde će izabrati kojim humanitarnim organizacijama će donirati pare, a ovde dolaze besplatno zbog mog odnosa sa njima i dobrotvornog karaktera. Dolazi i Saša Zverev, pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova. Tim će doći samo u Beograd, a postoji šansa da će Zverev ići i u Zagreb, dok će Dimitrov biti na svakom turniru. Stvarno sam srećan što ću imati prilike da ih ugostim u mom rodnom gradu. Nadam se da će se regulacije promeniti možda do početka turnira, pa da ćemo možda imati i publiku. Naravno, moraćemo da pratimo sva pravila koja izdaje Krizni štab i Vlada Srbije, kai i pravila država u regionu. Do sredine avgusta sigurno neće biti nastavka međunarodne sezone, a imamo najviše terena na šljaci u regionu, zato smo se odlučili da se na njima igra. Na vrhuncu sam karijere, prvi teniser sveta i imam izuzetno veliku želju da sve ovo prođe na najbolji mogući način. Sve je pokrenuto iz određene mašte da mogu da igram u Beogradu i regionu, i nadam se pred publikom. I da sve ostane ljudima u lepom sećanju, jer sve radimo sa plemenitim ciljem. Ipak, zbog uobičajenih obaveza tokom godine, teško da će moći da zaživi kao tradicionalni turnir - najavio je Đoković na konferenciji za medije.

Sportskom spektaklu "Adria Tour" u Beogradu prethodiće turnir Teniskog saveza Srbije, u uobičajenom formatu od kvalifikacija, koje kreću u ponedeljak, do finala koje će biti održano u petak. Taj turnir se igra za nagradni fond koji je TSS već izdvojio uz pomoć Novaka Đokovića. Potvrđen je dolazak Dominika Tima, sa kojim se Novak sastao u finalu Australijan opena, bio je to izvanredan meč u kojem je Đoković slavio u pet setova, a sada ćemo reprizu gledati u Beogradu.