Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Po njima, Nole će sigurno biti najbolji teniser i na kraju 2019, a način na koji su napisali deo teksta posvećen najboljem teniseru Srbije svih vremena jasno govori da je Đoković izuzetno poštovan preko okeana.

- U sportu, kao i uopšte u životu, ponekad je sve u kontekstu. Način na koji je Novak igrao tokom ove godine govori o njegovom karakteru. Početak 2018. je bio konfuzan, izgledalo je da je njegov reket čuveni mač Ekskalibur koji je izgubio moć. Gubio je često i u ranim fazama turnira. Mesecima nije bilo poboljšanja. Saradnja sa Agasijem nije bila dobra - vratili su film autori teksta.

PROČITAJTE JOŠ:

 

A onda se, prema mišljenju autora „Sports ilustrejteda“, sve promenilo.

- Novak se vratio svojim ljudima, posebno mislimo na njegovog jedinog pravog životnog trenera - Marjana Vajdu. I Nole se vratio. Pobedio je na Vimbldonu, pobedio je na US Openu, godinu je završio na prvoj poziciji i, što je najvažnije, vratio je svoju auru.
Amerikanci objašnjavaju i zbog čega nemaju dilemu da će vladavina Đokovića trajati i tokom 2019. godine.

- Novak u Australiju stiže kao potpuno drugačiji čovek u odnosu na prošlu godinu. On je sada igrač koji je „zatrovan“ dominacijom. I što je najvažnije, on je najmlađi igrač iz velike četvorke tenisa. Federer ima 37 godina, Nadal se bori sa stalnim povredama, a Mari se nije oporavio od operacije kuka. Novak će sve pojesti tokom 2019. godine - zaključuju u „Sports ilustrejtedu“.

Siti osvaja LŠ

Na listi predviđanja za sportsku 2019, „Sports ilustrejted“ prognozira - sledeće godine će osvajač Lige šampiona biti Mančester siti. Uz to, oni tvrde je će osvajač NHL Stenli kupa biti Nešvil, da će Golden stejt odbraniti titulu u NBA, a da će Nju Orleans biti najbolji posle NFL Superbola.

Vratio se kum Amanović

Još jedan povratak u stručni štab Novaka Đokovića. Juče je i zvanično potvrđena informacija da se među Novakove saradnike vratio i njegov kum i dugogodišnji fizioteraput Miljan Amanović. On je ove godine radio sa Milošem Raonićem, a sa Novakom će putovati samo na određene turnire. Ulises Badio, dosadašnji Novakov fizioterapeut, ostaće u timu.