Novak Đoković
EPA/AP
Novak Đoković

EPA/AP

Novak Đoković, Foto: EPA/AP

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je ogorčenje zbog čestitke Novaka Đokovića hrvatskom fudbaleru Luki Modriću na osvajanju "Zlatne lopte".

"Žalosno je da je Novak Đoković na svom tviter profilu napisao da je ovo ponosan trenutak za naš region jer smo dobili najboljeg fudbalera sveta. Čudno je da Đoković uporno ignoriše činjenicu da je idol Luke Modrića i ostalih hrvatskih reprezentativaca na čelu sa selektorom Dalićem dokazani srbomrzac i jedan od glavnih promotera ustaštva pevač Marko Perković Tompson", navodi se u pisanoj izjavi Linte.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On podseća da je jedino Tompson imao privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima po povratku sa Svetskog prvenstva u Rusiji, tokom vožnje od aerodroma do centra Zagreba, kao i da se na kraju zvaničnog programa dočeka, Tompson popeo na binu i zajedno sa igračima otpevao više proustaških pesama.

"Zatim je najbolji igrač Svetskog prvenstva Luka Modrić, u ime ostalih hrvatskih igrača, javno pozvao Tompsona da otpeva još jednu proustašku pesmu 'Geni kameni' u kojoj se izražava tuga zbog propasti NDH", dodaje se u saopštenju.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona

Screenshot

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, Foto: Screenshot

Linta smatra da je ovo tužan trenutak za region jer je nagradu za najboljeg igrača sveta dobio fudbaler koji je otvoreni sledbenik ustaških zlikovaca i koji žali za propašću genocidne NDH.

"Luka Modrić, zajedno sa ostalim hrvatskim igračima iz reprezentacije i selektorom Dalićem, šalje zlokobnu poruku da opravdava izvršeni genocid nad stotinama hiljada Srba za vreme Drugog svetskog rata. Tragično je da Modrić slavi ustaštvo, a majka mu je Srpkinja čiji su rođaci završili u Jasenovcu", dodaje se u izjavi.

Komentari (5)

jovica

09.12.2018 01:48

Da li moze da Linta ostavi politiku po strani od sporta. Modric i Djokovic su na prvom mestu sportisti i tako treba tumaciti Djokovicevu cestitku.

Mamajev Kurgan

10.12.2018 17:22

@jovica - Novace tebi kao sportisti svaka cast ...ali si mene i mnoge Srbe nnogo povredio i razocarao cestitahuci sportisti koji glorifikuje klanje,mrznju,patnju ....tvojih unesrecenih Srba kojima ti Novace valjda pripadas.Sramota Novace do neba.....

Rile

09.12.2018 08:57

Novak je veliki igrač tenisa ali malih intelektualnih sposobnosti. On mora biti svestan toga i da shvati da puno para ne znači i puno pameti.

lalo

09.12.2018 09:33

Novače svaka ti čast kao sportisti ali istoriju nemaš pojma.Zar poturice da slaviš

andre3000

12.12.2018 15:01

ETO NEKA STE SE VI BORILI S USTASAMA PO BGD SPLAVOVIMA NARAVNO ZAJEDNO SA DJILASOM I SERGEJOM TRIFUNOVICEM