Marjan Vajda
Alo/Vladimir Marković
Marjan Vajda

Alo/Vladimir Marković

Marjan Vajda, Foto: Alo/Vladimir Marković

- Bilo je zadivljujuće, fantastično. Sledio je ceo plan koji je naš tim napravio, nije Medvedevu dao ni najmanju šansu u finalu. Što je meč više odmicao, sve više je odmicao protivniku. Ovo je njegovo vreme, njegov teren. Ima 18:0 u polufinalima i finalima u Melburnu, to je neverovatno - počeo je Vajda za slovački "Sport".

Njihova komunikacija je bila svakodnevna.

- Svi smo ispred laptopa, kad krene ta video konferencija, tu je isto i fitnes trener. Analizirali smo tako prethodne mečeve, pravili taktiku za naredne protivnike, rešavali njegov zdravstveni problem. Posle meča sa Fricom, trebalo je srediti mnogo toga. Kapa dole Noletu, sve je uradio što je mogao.

Vajdi je bilo krivo što nije bio tu posle finala.

- Nikada neću zaboraviti momente posle osvajanja te prve grend slem titule 2008. na Australijan openu i šta se desilo u svlačionici. Svakako da bih voleo da sam i ovog puta bio tamo, ali svet prolazi kroz teške trenutke. Mnogo toga dugujem Goranu, koji se dugo pripremao za tu prvu titulu sa Novakom kada su bili sami. Bio je tamo pod velikim stresom, bio je tako srećan i normalno je da su se zagrlili posle pobede. On je veliki deo našeg tima i kreira odličnu atmosferu.

Slovački stručnjak je otkrio na čemu su on i Novak radili pre odlaska u Australiju.

- Bili smo zajedno u Marbelji, tokom decembra. Dve nedelje intenzivnog treninga, kondicioni rad. Radili smo na servisu, prvom i drugom. Takođe i na riternu, što je posebno važno u svim mečevima. Fric, Zverev, Raonić i Medvedev su teški protivnici. Pokušavali smo razne varijacije bekhenda, posebno duge uz liniju. Bilo je zadovoljstvo gledati sa ove distance kako je sve to koristio u finalu protiv Medvedeva koji nije bio tako dobro pripremljen.

Vajda je zabrinut.

- Videćemo šta ćemo dalje sa kalendarom. Zabrinuli su me ti izveštaji o povredi kojoj treba vremena da zaceli. Definitivno ćemo smanjiti broj turnira ove godine. Njegovo zdravlje i porodica moraju da se uzmu u obzir. Mislim da ću, kako stvari stoje, putovati sa njim u Dubai, a siguran sam da ću biti uz njega u Parizu na Rolan Garosu - zaključio je Marjan Vajda.

Pročitajte još: