Novak Đoković i Kobi Brajant
Instagram.com/djokernole
Novak Đoković

ALO!/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Novak Đoković je 2017. godine imao najgoru sezonu u svojoj karijeri, Aleksandar Kukolj naš džudista mu je postavio jedno zanimljivo pitanje

"U momentima najveće krize u karijeri svakako da si verovao da možeš da se vratiš u vrh, jer da nisi, sigurno ne bi ni uspeo. Zanima me da li su postojali trenuci da si i sam sumnjao u svoj povratak, i ako su postojali - kako si ih prevazišao?"

Kobi Brajant i Novak Đoković

Instagram.com/djokernole

Kobi Brajant i Novak Đoković, Foto: Instagram.com/djokernole

Đoković je ovako odgovorio:

"Jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri je povreda lakta 2017. Ta povreda je krenula 2016, pa sam išao i na operaciju, pa je 2018. počela loše. Tada sam imao preobražaj iznutra. Morao sam u sebi da posložim stvari emotivno, razgovarao sam sa sportistima. Tada mi je Kobi Brajant najviše pomogao. Dao mi je smernice koje sam mogao da iskoristim u svom slučaju. On je poslednjih godina karijere kuburio sa povredama, pa je podelio hronološki šta mu se dešavalo i objasnio mi je šta je radio, kako je dao sebi jasnoću ka čemu ide, kako će da se prilagodi timu, kako je balansirao profesionalnim i privatnim životom. Nažalost, tragedija se desila, ali njegov duh će večno živeti. Kobi je po mom mišljenju najveći u svom uticaju koji je prevazišao sportske razmere".

Usledila su pitanja novinara!

Koliko ti je značila podrška iz Republike Srpske?

"Značajna mi je podrška iz Republike Srpske. Hvala im na podršci".

Petorica Srba je u top 50, prvi put u istoriji srpskog tenisa?

"Bitno je pričati o tome. Sam sam na terenu, ali sam deo teniskog sveta. Trudim se da stojim na raspolaganju TSS. Postoje određeni podaci, gde se naši uspesi nisu preneli na klupski nivo i početne nivoe tenisa i smanjio se broj tenisera što je paradoks. Ubačen je tenis u osnovne škole od septembra 2020. To je izuzetno važno. Ovo je veliki korak napred jer će deca moći da se opredele za tenis".

Koliko ti znače neformalna druženja van svetskog džet-seta i partija tenisa sa klincima iz komšiluka?

"Vraćao sam se sa treninga i pred zgradom sam video da klinci igraju bez mreže. Obećao sam im danas da ću im mrežu doneti. Za takve situacije se živi. Puno mi je srce kada vidim klince da igraju u zid, pa sam sa sobom... Bili su fantastični, bilo je kvalitetno zezanje".