Zimonjić i Đoković
Aleksandar Dimitrijević
Zimonjić i Đoković

Aleksandar Dimitrijević

Zimonjić i Đoković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ako neko zna kako razmišlja osvajač 12 grend slem titula, onda je to njegov veliki prijatelj, saborac iz reprezentacije i naš najbolji dubl igrač svih vremena - Nenad Zimonjić.

On u razgovoru za „Alo!” ističe da odlazak Nemca neće ništa specijalno promeniti u taboru Đokovića.

- Vajda je uvek bio uz Novaka. Fantastični rezultati koje je postigao u poslednje tri sezone nisu samo Borisova zasluga već i čitavog tima. Sa Bekerom je bila uspešna saradnja, Novak je veoma napredovao u igri, a on najbolje zna zašto je prekinuo saradnju. Ispunio je sve ciljeve koje je zacrtao, imao je neverovatnu 2016. godinu, povezao je četiri grend slem titule, što je za divljenje. Verujem da će Đoković da se vrati na teniski presto posle Vimbldona, jer brani mnogo više poena od Endija Marija u prvom delu sezone. Novak to zaslužuje i mislim da će uspeti - rekao je Zimonjić za naš list.

- Kako vam deluje Đokovićev tim?

- Titule i uspešna karijera su najbolji pokazatelj da je Đoković donosio dobre odluke u vezi sa svojim timom. Jedan meč je presudio da sezonu završi na drugoj poziciji na ATP listi. Mari je igrao u životnoj formi od marta, a Novak je imao povredu ruke neposredno pred početak Olimpijskih igara, pa je odigrao samo četiri turnira do kraja godine. Vajda je, uz Miljana Amanovića, najduže u Noletovom timu, pa ga najbolje i poznaje. Tu je kao kondicioni trener Gebhard Fil-Grič već dugi niz godina, što znači da je kostur ekipe ostao isti. Pepea Imaza ne poznajem, ali Novak kao veoma iskusan teniser, koji voli da radi na sebi i da napreduje u svakom pogledu, bira uvek najbolje. Važno je da bude motivisan i da uživa na terenu.

Podržava saradnju  Španca i Srbina: Vajda

profimedia

Vajda, Foto: profimedia

- Kakvi su vaši planovi?

- Očekuje me naporan i težak početak sezone, moraću da igram sa različitim partnerima dok se ne vratim u prvih 30. na rang-listi. U Dohi ću igrati sa Špancem Davidom Marerom, u Sidneju sa Viktorom Troickim, a na Australijan openu u paru sa Mišom Zverevim. On i ja nikada nismo igrali zajedno, ali verujem da možemo odlično da se uklopimo - zaključio je Zimonjić.

Novak me nije zvao za trenera

Svetski mediji su od trenutka kad je zvanično objavljeno da Boris Beker i Novak Đoković završavaju više nego uspešnu trogodišnju saradnju počeli su sa spekulacijom ko će biti njegov naslednik, a Zimonjić je bio u najužem krugu za glavnog trenera. - Nismo pričali o tome da budem u njegovom timu, jer on vrlo dobro zna da želim još da igram - kaže Zimonjić.

Komentari (1)

Kvazimodo Sorabius

19.12.2016 11:11

Novak ce vec posle prva TRI turnira nadoknaditi trenutni zaostatak i ponovo biti prvi. Mari je prosao zenit i na AO ce ispasti u drugom kolu, gde ce Novak potvrditi superiornost. Niti jedan GS nece ove godine Mari osvojiti!