Tandem koji zna samo za uspeh: Đoković i Vajda
profimedia
Bogdan Obradović

Dejan Briza

Bogdan Obradović, Foto: Dejan Briza

„Biće ovo Novakova sezona, bez obzira na preranu eliminaciju u Indijan Velsu“. To su reči Bogdana Obradovića, selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, koji, osim pune podrške najboljem teniseru sveta, za čitaoce „Alo!“ objašnjava i zbog čega Novak gubi kada uz njega nije Marjan Vajda.

Podsetimo, Đoković je eliminisan u 3. kolu od Filipa Kolšrajbera, pa će večeras (oko 20) u paru sa Italijanom Fabiom Fonjinijem za utehu igrati polufinale u dublu. Protivnici su Lukaš Kubot (Poljska) i Marselo Melo (Brazil).

- Manji broj turnira tokom godine, logično, podrazumeva i manji broj mečeva. Novak je toga svestan. On igra 14-15 turnira godišnje, što je minimum, i to predstavlja mač sa dve oštrice. Manji broj mečeva Nole mora da kompenzuje igrajući u dublu. Sećamo se da je ranije igrao sa bratom Markom, a sada je sa Fonjinijem. Ipak, nije to isto kao u singlu. Siguran sam da će Novak i njegov tim naći rešenje i da će odigrati još neki, dodatni turnir u sezoni. Ne sumnjam da će ovo biti njegova sezona, bez obzira na kiks u Indijan Velsu - počeo je priču Obradović.

Marijan Vajda

Profimedia

Marijan Vajda i Novak Đoković - dobitna kombinacija, Foto: Profimedia

Simptomatično je da Novak ne blista kada u boksu ne sedi slovački trener Marjan Vajda. Tako je bilo u Torontu, Indijan Velsu...

- Psihološka stabilnost i emocije koje vladaju u njihovom okruženju prave razliku. Vajda je predivna ličnost, prepuna pozitivne energije. Njegova pojava emotivno hrani Novaka, jednostavno je raspoloženiji kada je Marjan u njegovoj blizini. Video sam još pre nekoliko godina da prijaju jedan drugom - dodaje trener Dejvis kup selekcije Srbije.

Sramno je što trener nije verovao u Fiću

Filip Krajinović je u Indijan Velsu redom pobeđivao Kukuškina, Gofana, Medvedeva, ali protiv Nadala nije mogao. Pre mastersa u SAD, Šveđanin Tomas Johanson odlučio je da prekine saradnju sa Srbinom i postane trener Davida Gofana.

- Protiv Gofana je imao poseban motiv. Ipak, i dalje ima problem jer mora da napravi tim i ima kontinuitet rezultata, a ne da igra finale, pa da ga onda nema nigde. Potrebna mu je podrška tima. Neka se vodi Novakovim primerom. Sramotno je što trener nije verovao u njega - poručuje Obradović.

Obradović se osvrnuo i na uspehe drugih srpskih tenisera ove sezone.

- Dokaz da imamo dugačak spisak tenisera za predstojeće reprezentativne izazove. Miomir Kecmanović spada u grupu mlađih i za kratko vreme je uspeo da se probije među prvih 100 na svetu. Uspeh Lasla Đerea nije slučajnost. To je posledica njegovog kontinuiranog rada, ali i trenera, koji su ga ubacili u proces. Ako nastave ovako, imaćemo nove generacije koje će sigurno postizati dobre rezultate - zaključio je Bogdan Obradović.