Serena Vilijams i uplakana pobednica US Opena Naomi Osaka
EPA
Serena Vilijams i uplakana pobednica US Opena Naomi Osaka

EPA

Serena Vilijams i uplakana pobednica US Opena Naomi Osaka, Foto: EPA

Kakva skandalčina u Njujorku! Nova šampionka US Opena, mlada Japanka Naomi Osaka, zaplakala je zbog zvižduka i uvreda odvratne publike.

20-godišnja japanska teniserka Naomi Osaka napravila je senzaciju na US Openu. Osvojila je šampionsku titulu, pošto je u finalu potpuno zasluženo savladala favorizovanu Amerikanku Serenu Vilijams 6:2, 6:4.

 

 

Na svečanoj ceremoniji se rasplakala, ali ne od sreće, već zbog ponašanja nevaspitane njujorške publike. Umesto aplauzom kako dolikuje, navijači su zvižducima "pozdravili" mladu šampionku. Naomi je bila razočarana, nije mogla da sakrije suze...

Kada je videla da je stvar otišla predaleko, reagovala je i Serena Vilijams. Uzela je mikrofon i zamolila navijače da pozdrave Osaku, kojoj je ovo prva Gren slem titula u karijeri. Publika je poslušala Serenu... Ubrzo nakon njenih reči usledile su ovacije.

U svom prvom obraćanju nakon meča, Osaka je uputila izuzetno zanimljivu poruku publici.

 "Znam da ste svi navijali za nju, izvinite što je ispalo ovako... U svakom slučaju, hvala vam što ste gledali naš meč. Maštala sam da igram finale US Opena sa Serenom. Drago mi je što sam dobila tu priliku u životu", kazala je Osaka.

 

Komentari (5)

zagor

09.09.2018 09:35

Ma oni su odvratna nacija!!!

Срба

09.09.2018 14:37

@zagor - Они нису нација, него скуп нечега...

Pera Detlic

09.09.2018 09:38

Turnir iz Njujorka prebaciti u Cikago gde su srbi i kulturan svet. Cestitam Naomi Osaki na sjajnoj pobedi. Japan...Japan...

Laufer

09.09.2018 11:54

Treba li da im se izvini sto je pobedila ovu...? Sram da ih bude! Dete od 20 godina, odigralo posteno i pobedilo svog idola u finalu! Samo da im i Novak danas uzme taj trofej pa da puknu jer ce vecina od njih veceras navijati za Delpa (koji je ljudina) ali mislim da je Novak spremam i psihicki i fizicki za mec i da ce se nocas izjednačiti po GS titulama sa svojim idolom Samprasom!

pera rogonja

09.09.2018 12:12

Sta drogo ocekivati od nevaspitanih bogatih amerikanaca koji su bili u publici.Nisu svi amerikanci nevaspitani ali bogatasi su navaspitani.Pravo za japanku.