Novak Đoković
EPA,AP
Novak Đoković

EPA,AP

Novak Đoković, Foto: EPA,AP

Većina nije verovala da može da se vrati, mediji su tražili razloge krize, proglašavali ga bolesnim, no nakon novog naslova Nole je otkrio kako se vratio na vrh i šta ga je razbudilo:

"Nakon poraza na Rolan Garosu Jelena i ja smo otišli pet dana na planinarenje po Francuskoj. Jednog dana tri sata smo se penjali na vrh "Montagne Saint-Victorie". Seli smo i gledali svet pod iz, nama, drukčije perspektive. Razmišljao sam o tenisu i emocijama koje on u meni budi. Osetio sam čistu pozitivu i kao da sam dobio neku novu želju za ovim sportom. Obuzela me neka nova energija koja se onda pretočila u rezultate."

Tako je i bilo...

"Od tada je tenis bio potpuno drugačiji za mene gledajući rezultatski. Igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i US Open. Pretpostavljam da ću uskoro ponovo na "hajking" po planinama", rekao je Đoković i nasmejao novinare.

Nakon još jednog velikog uspeha u karijeri i osvajanja US Opena Noletova supruga pokazala javnosti slike sa famozne planine Sent Viktori.

"Neko se plaši visine, a neko se sa oduševljenjem penje još više... ovde se jasno vidi ko je ko. Ono što je sigurno je. Ljubavi, čuvam ti leđa! Nastavi da se penješ! Svaka planina je Sent Viktori (pobeda)!", napisala je Jelena Đoković uz sliku planine na kojoj je Novak ponovo osetio glad za trofejima.

"Zahvalnost ide mojoj ženi, ona je neverovatna i naterala je oboje da uspemo da dođemo do vrha. Kada smo pogledali svet iz te perspektive osetio sam da sam udahnuo novu inspiraciju za tenis i za emociju koju tenis stvara kod mene", ispričao je Đoković posle US opena.