Viktor Troicki
Blic/Marko Metlaš
Viktor Troicki

Blic/Marko Metlaš

Viktor Troicki, Foto: Blic/Marko Metlaš

Viktor Troicki priznao je da zbog koronavirusa razmišlja čak i o završetku karijere. Srpski teniser, kao i svi, prati dešavanja u vezi s pandemijom.

O čemu najviše razmišljaš u karantinu?

- Trenutno o svemu, pa tako i o tome šta dalje. Nemam malo godina, imam 34, i polako već gledam šta mi je činiti u budućnosti. Sve zavisi od toga koliko će ovo da traje, ali tenis mi trenutno nije najvažnija stvar. Ako se ranije završi ova pandemija, pokušaću da se vratim na teren. Svestan sam da nisam više toliko mlad i sigurno ću morati dobro da se oznojim na treninzima da bih se vratio u formu, ali prvo da vidimo kako će razvijati situacija posle korone. Da budem iskren, jedva čekam da se svi vratimo normalnom životu - poručio je Troicki za Kurir.

Okružen si porodicom, koja ti je najveća podrška. A da li treniraš?

- Kod kuće smo, kao i svi ostali, slušamo instrukcije nadležnih i vreme provodim sa porodicom. Supruga i ja čekamo drugo dete. Što se tiče treninga, ništa ne radim, turniri se otkazuju, datum povratka je sve neizvesniji, niko ništa ne zna. Da budem iskren, nemam ni gde da treniram. Jedino s ćerkom udarim neku loptu, nju pomalo učim, ali ne ide nam baš najbolje.

Viktor Troicki

RAS Foto: Marko Metlas

Viktor Troicki, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Videli smo nedavno da si u kontaktu s ostalim igračima iz srpskog tima?

- Svi se čujemo, dobro smo, svi poštuju pravila i kod kuće boravimo zajedno sa svojim porodicama. Jedva čekamo da se sve ovo što pre završi. Pratimo situaciju u vezi s tenisom, svesni da će većina turnira biti otkazana. Vimbldon je otkazan, US Open je tek septembru, a prilično sam siguran da se ni on neće igrati. Organizatori Rolan Garosa su najavili svoj turnir u septembru, što mi takođe nije realno, pa postoji velika mogućnost da se ova sezona i ne završi, ali videćemo - istakao je Troicki.

Priroda nas kažnjava

Viktor Troicki se osvrnuo i na samu pandemiju koronavirusa.

- Mislim da je ovako nešto moralo da se dogodi kad-tad, čini mi se da je planeta morala da se restartuje posle svega šta joj se dešava, odnosno da se priroda barem malo vrati u normalu. Čini mi se da mnogo uzimamo od nje, a ništa joj ne vraćamo i upravo na tu temu čitam neke dobre i kvalitetne tekstove.