Relij Opelka i Dijego Švarcman
twitter/TennisTV
Relij Opelka i Dijego Švarcman

twitter/TennisTV

Relij Opelka i Dijego Švarcman, Foto: twitter/TennisTV

U drugom kolu Majamija viđen je duel Amerikanca Opelka i Argentinca Švarcmana koju je dobio Opelka sa sa 6:4, 3:6, 6:4. Ovaj susret je zanimljiv po tome zato je Amerikanac visok 214, a Argentinac 170 centimetara. A jedna situacija pri prvom setu obeležila je dalji tok susreta!

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom setu pri rezultatu 3:2 za  Amerikanca, Opelka se požalio sudiji na odsjaj sa obližnje zgrade pa je  meč bio u prekidu deset minuta!

Omaleni Argentinac se normalno iznervirao, pošto nije mogao da veruje da je sudija zaustavio meč zbog ovoga!

"Neverovatno! Ovo nikad nisam video, ovo se jednostavno ne događa... Pa nisam ja kriv što je on visok i što mu to smeta", besnio je Švarcman svađajujući se sa sudijom Sedrikom Murijeom.

Švarcman je uspeo da razmeni nekoliko reči sa Opelkom, nameran da istera pravdu, ali nije uspeo. Murije je prekinuo meč i igrači su seli na svoja mesta.

Po povratku na teren, Argentinac je izgubio gem na svoj servis, kasnije set, na kraju i meč, ali gorak utisak koji je poneo sa meča neće tako brzo izbledeti.

PREDLAŽEMO VAM I:

"Bio je odsjaj sa prozora sa Centralnog stadiona koji je 300 metara od mesta gde smo mi igrali. On je bio iznerviran time i meč je prekinut na deset minuta. Ne znam, možda je to neko novo pravilo da se meč prekine kada igraču nešto smeta. Rekao sam sudiji, u redu, ako meni počne da smeta vetar u narednom gemu, mogu li da ga pitam da zaustavi igru? Ne razumem, već sam sa ovim sudijom imao problema u Akapulku i to zbog nečega zašta su mi se kasnije izvinili. I sad opet, neko izmišljeno novo pravilo", rekao je Švarcman.

Opelka je prošao u treće kolo u kojem će se sastati sa Rusom Danilom Medvedevim.