Zverev - Nadal
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Aleksandar Zverev, Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Najbolji teniser sveta, Rafael Nadal poražen je od branioca trofeja Aleksandra Zvereva na završnom Mastersu u Londonu, rezultatom 6:2, 6:4!

PROČITAJTE JOŠ:

Obojica tenisera su meč počeli sa sigurnim servisima! U trećem gemu Zverev je napado Nadala, koji je uspeo da se odbrani. Ipak, Špancu to nije pošlo za rukom u petom gemu kojeg Zverev dobija na servis Nadala bez izgubljenog poena!

Nemac je potvrdio brejk, i već u narednom opet napao Nadala, imao je brejk priliku (prednost:40), koju je i iskoristio za velikih 5:2! 

NAJČITANIJE NA SPORTU:

Aleksandar Zverev - Rafael Nadal, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Zverev je u narednom gemu potvrdio nadmoć u prvom setu i trijumfovao je sa čak 6:2! 

Jedino on može da zaustavi Srbina! Obradović otkrio nove detalje o prijateljstvu Federera i Đokovića! Ovo je najveći problem "nove generacije"! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.11.2019. 19:05 - 11.11.2019. 19:16 Obradović je siguran u to da će Đoković da osvoji završni masters u Londonu! Dejan Kojić i Obradović, Foto: printscreen Novak Đoković se nalazi u Londonu gde učestvuje na završnom turnir, na kom ima šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste ukoliko trijumfuje na tom takmičenju!

Drugi set je počeo sa dve brejk prilike za Zvereva! Iskoristio je drugi i već je poveo sa 1:0 u drugom setu! Pokušao je Nadal već u narednom gemu da ribrejku, ali je Nemac uspeo da suzbije napad Španca! Treći gem u drugom je Nadal dobio bez ikakvih problema!

Zverev je prosečno servirao 137 k/h, i dominantno stigao do 3:1! Greši Zverev u kritičnom trenutku, imao je 30:15, mogao je da stvori dve brejk lopte, ali poslao je lopticu u mrežu! Sjajan potez Nadala, iako je delovalo da će Nemac stići do brejk lopte, šalje Španac duboku loptu i pogađa liniju! Nekoliko puta je bio "đus" u četvrtom gemu, Nadal je propustio da zatvori ovaj težak gem, Zverev je došao do nove brejk lopte! Spašava opet Nadal svoj servis, a potom i osvaja ovaj gem koji je trajao više od 8 minuta!

Nemac prelako stiže do 4:2! Njegov prvi servis je razoran, zato ne čudi činjenica da je osvojio 90% poena na svoj prvi početni udarac! 

Nadal u sedmog gemu uzvraća istom merom! Zverev ima 11 forhend-vinera i isto toliko greški, dok Nadal ima svega 2 poena iz tog udarca i 10 grešaka, do ovog trenutka!

Kakav potez Zvereva za prednost od 5:3! Imao je Španac poen u svojim rukama, a onda još jedan forhend-viner Nemaca koji je išao brzinom 105 km/h, a loptica je pogodila liniju!

Nadal je dobio svoj gem bez ikakvih problema! Zverev je porazio Nadala sa 2:0 u setovima! Sjajna igra Nemca, a veoma loša partija Nadala! 

Obojica tenisera tek trebaju da saznaju sa kim igraju naredne mečeve, a sa njima u grupi se nalaze Danil Medvedev i Stefanos Cicipas!

VEST DANA:

BONUS VIDEO 

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana