Novak Đoković sa trofejom Rolan Garosa
Profimedia
Novak Đoković sa trofejom Rolan Garosa

Profimedia

Novak Đoković sa trofejom Rolan Garosa, Foto: Profimedia

Tri grend slema su trenutno u Novakovom posedu, a Rolan Garos je prilika da drži sva četiri odjednom. 

Naravno, dotle Nole mora da prođe kroz sito i rešeto, počevši danas od 43. tenisera sveta Huberta Hurkača. Ono što je izvesno - šta god uradio u Parizu, Nole će bar do septembra ostati prvi na rang-listi, jer Nadal brani 2.000 bodova sa Otvorenog prvenstva Francuske, ali onda je druga polovina godine izazov za Srbina, budući da brani Vimbldon, US open, Sinsinati i Šangaj.

Srbi na mreži

PONEDELJAK

Kecmanović-Kudla

Krajinović-Tijafo

Lajović-Monteiro

Krunić-Gavrilova

Zanimljivo je da je Novak 2016. godine, kada je osvojio Rolan Garos, imao identičan put kao ove godine: osvojio je Australijan open, Madrid, a izgubio u finalu Rima.

- Siguran sam da nisam jedini koji puca na tron u Parizu, ali imam dodatni motiv da osvojim Rolan Garos i držim četiri grend slema odjednom. To sam uradio i pre tri godine i nema razloga da ne verujem da ne mogu da ponovim taj uspeh - počeo je Đoković.

 Pročitajte još:

Inđija

Youtube/ Radio Televizija Vojvod

Inđija, Foto: Youtube/ Radio Televizija Vojvod

Naš as dodaje da mu je pariski grend slem omiljeni turnir.

- U poslednje četiri, možda i pet godina, dobio sam značajnu podršku od francuske publike, ali i od ljudi koji dođu iz inostranstva. Zbog te podrške uspeo sam da osvojim Rolan Garos 2016. godine - pojasnio je on.

Janko namučio Dimitrova

Janko Tipsarević poražen je na startu turnira u Parizu od Grigora Dimitrova sa 3:6, 0:6, 6:3, 7:6, 4:6 Janko, nekada osmi teniser sveta, ima zaštićeni renking, pa se našao u glavnom žrebu grend slema, iako je trenutno 317. igrač sveta.

Ipak, Đoković se slaže sa procenama stručnjaka da je „kralj šljake“ prvi favorit za titulu.

- Rafa je glavni i ne bih čak nikoga drugoga izdvajao u favorite. Toliko puta je podigao pehar Rolan Garosa da je to za njega normalna stvar. Mislim da je samo dva puta izgubio na pariskoj šljaci. Svakako, imam veliki respekt prema njemu gde god da igramo. Imali smo dobar meč u finalu mastersa u Rimu.

Nole se osvrnuo na taj duel, koji je Rafa dobio u tri seta.

- Jednostavno rečeno, bio je bolji. Ali osećam da sam imao dobre dve nedelje, počev od Madrida, preko Rima, i malo sam ostao bez gasa u finalu zbog dugačkih mečeva u glavnom gradu Italije protiv Del Potra i Švarcmana. Svejedno, to je za mene veoma pozitivan signal i sjajna priprema za Pariz. Tempirao sam formu tako da ovde budem na svom najboljem nivou i da igram najbolji tenis koji mogu - zaključio je Đoković.