Martina Navratilova
Profimedia
Martina Navratilova

Profimedia

Martina Navratilova, Foto: Profimedia

Navratilovu je pogodila skandalozna izjava sada već bivšeg direktora turnira u Indijan Velsu Reja Mura.  

"To što je Mur izjavio je katastrofa. Došle smo ovoliko daleko bez pomoći muških igrača, a trudićemo se i u budućnosti. Ne mogu ni da zamislim da će žene hteti da igraju u Indijan Velsu nakon ovoga", izjavila je Navratilova.

A potom se osvrnula i na Novaka Đokovića.

"Novak Đoković, koliko god ga ja volela, očigledno ne razume zašto žene i muškarci moraju da budu plaćeni jednako kada igraju na kombinovanim turnirima. Mislila sam da smo tu temu rešili još ranije", rekla je Navratilova.

Ona je stala na Novakovu stranu rekavši da nije seksista i da ne omalovažava teniserke.

Novak je rekao da teniserke zaslužuju novac koji trenutno zarađuju i da bi u slučaju da u jednom momentu mečevi ženskog tenisa budu gledaniji one trebalo da dobiju veći novac u odnosu na muškarce, ali po nekim stranim medijima to niko ne ističe.

Komentari (5)

Goran

22.03.2016 11:26

Potpuno ste preokrenuli sustinu reagovanja Navratilove. Ona jasno kaze : "Novak Đoković, koliko god ga ja volela, očigledno NE RAZUME zašto žene i muškarci MORAJU da budu plaćeni JEDNAKO kada igraju na kombinovanim turnirima. Mislila sam da smo tu temu RESILI još ranije". Nema tu dogovora kome manje ili vise, to je reseno mnogo pre Novaka. Poslednji pasus vaseg teksta je posle ove izjave potpuno besmislen, u najmanju ruku. E, sad, ako je cilj teksta NAVIJANJE za Djokovica onda je to druga prica.

pare

22.03.2016 12:27

Ova iyjava Novaku bas nije trebala. Njegvo je da igra, a ne da prica o parama i o tome ko ima vise gledalaca.

Milan M

22.03.2016 12:30

Novak je reko da treba da budu plaćeni više

dasa

22.03.2016 17:14

da se ova izjasni da li je musko ili zensko pa da nesto i kazemo po pitanju svega.a noleta mozete da mrzite ali samo iz ljubomore.

Slavko

23.03.2016 01:56

NAVRATILOVA ZAVIDI SVAKOM MUSKARCU JER ONO STO ONI IMAJU PRORODNO U PANTALONAMA ONA NOSI U TASNICI