Novak Đoković
EPA-EFE/ Dave Hunt
Dijego Švarcman i Rafael Nadal, Foto: EPA/Jason Szenes

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtom kolu, Dijego Švarcman, izjavio je uoči meča protiv aktuelnog šampiona i sedmostrukog osvajača Australijan Opena da želi da napravi iznenađenje.

Argentinac je u prethodnom kolu pobedio Dušana Lajovića u tri seta, ali u meču sa Novakom će svakako biti drugačije. Novak i Švarcman nisu igrali na Australijan Openu do sad, sastajali su se tri puta i u sva tri navrata slavio je Đoković.

Pre šest godina u Njujorku, Novak je slavio sa 3:0, potom na Rolan Garosu 2017. igrali su u pet setova, a tri prošle sezone na Mastersu u Rimu.

- Igrati protiv Novaka ovde u Melburnu, to je zaista dobar start godine za mene. Mislim da će to biti sasvim dobar meč - kaže Švarcman.

On je priznao da misli da je po njemu teže pobediti Rafaela Nadala u Parizu nego Novaka u Melburnu, ali je rekao i da je teško porediti njih dvojicu.

Ranije se žalio i na podlogu ovde, da je različita na terenima unutra gde se trenira, od ovih koje su na spoljnim terenima, ali sad je sve u redu.

„Ispravili su sve to ove godine. Prvi put sam trenirao unutra i podloga je veoma slična“.

Kada je reč o meču sa Novakom, jasno mu je ko je favorit.

„Prethodni meč sam odigrao veoma dobro, u prva dva seta naročito. Imao sam uspone u padove u trećem setu, ali imao sam malo i sreće. Za sada igram na dobrom nivou i j ono što mi preostaje je da pokušam da napravim iznenađenje. Moram da popravim neke stvari, da ne dozvolim sebi da imam te oscilacije i da igram na najvišem nivou da bih imao šanse protiv Novaka“, zaključio je Švarcman.

On je ovih dana ispričao interesantnu priču o svom poreklu i tome kako je došao do teniskog uspeha. Mnogi smatraju da mu je najveći problem visina (170 cm).

„Kada izađem na teren ne mislim o tome koliko sam visok ili koliko je protivnik viši od mene. Postoji razlika, šta mogu tu? Da sam 10 ili 15 centimetara viši imao bih bolju servu i udarao jače, ali moja visina neće se promeniti“, kaže Dijego.