Miloš Raonić Rodžer Federer Karolina Voznjacka Novak Đoković
Tanjug/Ng Han Guan
Miloš Raonić Rodžer Federer Karolina Voznjacka Novak Đoković

Tanjug/Ng Han Guan

Miloš Raonić Rodžer Federer Karolina Voznjacka Novak Đoković, Foto: Tanjug/Ng Han Guan

Branilac titule na Australijan openu Novak Đoković će najverovatnije sve turnire na kojima bude učestvovao na najmanjem kontinnetu igrati u Melburnu. Kako bi teniseri izbegli dodatne probleme oko putovanja i karantina zbog korona virusa, Teniski savez Australije planira da turnire koji se igraju u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Adelejdu i Hobartu preseli u Melburn.

Ko će osvojiti Australijan open?

 

Prema planu, očekuje se da teniseri počnu da dolaze u Australiju sredinom decembra kako bi proveli dve nedelje u karantinu. Međunarodne granice Australije su uglavnom zatvorene, a i dalje postoje različita ograničenja za putovanja između država.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premeštanje svih turnira u državu Viktorija značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima među državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Međutim, premijer Viktorije Danijel Endrjus rekao je da su planovi za održavanje svih turnira u Melburnu "daleko od završenog posla".

- Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo... ali, dolazi u vreme kad je ostatak sveta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbegavanje trećeg talasa važnije - rekao je Endrjus.

Melburn, glavni grad države Viktorije, beležio je hiljade slučajeva zaraze i stotine mrtvih poslednjih meseci, i bio je u potpunoj izolaciji tri meseca. Međutim u gradu nije zabeležen nijedan novi slučaj više od dve nedelje. Australijan open trebalo bi da počne 18. januara.

PROČITAJTE JOŠ: