Đoković, Nadal
EPA/Ettore Ferrari
Novak Đoković i Rafael Nadal

AP/Gregorio Borgia

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP/Gregorio Borgia

Rafael Nadal, šampion Mastersa u Rimu, govorio je o utiscima posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu tog takmićenja.

Nadal je pobedio svog najvećeg rivala sa 2-1 u setovima (6:0, 4:6, 6:1).

Španac je uspeo da dođe do 34. Masters titule i time rekord vrati na svoju stranu, ali je kao najvažnije istakao svoje zdravlje.

"Stalno govorim da je važno da osvajam titule, ali mi je važnije da se osećam dobro i da sam zdrav kao i da napredujem. Dobro sam odigrao i uživam u ovom momentu", jasan je bio Nadal.

Nadal

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nadal, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Rafa je pobedom smanjio Novakovu prednost u međusobnim susretima na 28-26.

"Uvek je posebno igrati protiv Novaka i Rodžera. Đoković je odlično odigrao ove godine, osvojio je Australijan open i Madrid prošle nedelje i ovo je jako važna pobeda za mene. Drago mi je što sam uzeo baš Rim jer volim da igram ovde", dodao je španski as.

NE RAZMIŠLJAM JESAM LI STROG ILI BLAG Dejan Stanković je sa ovom lepoticom u braku 18 godina! Reči fudbalera o njoj i porodici VEOMA SU SNAŽNE (FOTO)

Na kraju je i čestitao Novaku.

"Prvo bih voleo da čestitam Novaku, imao je odličnu sezonu. Bio je težak meč i želim mu sve najbolje na Rolan Garosu koji predstoji. Imao sam neverovatnu nedelju. Uvek je čast da dolazim ovde i igram. Sećam se prve titule u Rimu 2005. godine. Na kraju, zahvaljujem se timu i publici na podršci", zaključio je Nadal.