Konferencija Srbije
TSS
Konferencija Srbije

TSS

Konferencija Srbije, Foto: TSS

Novak Đoković je danas došao u prestonicu Španije, koja će od sutra do nedelje biti domaćin finala Dejvis kupa. Naš najjači adut u jurišu na "salataru" konačno se priključio Dušanu Lajoviću, Filipu Krajinoviću, Janku Tipsareviću i Viktoru Troickom na popodnevnom treningu na centralnom terenu "Magične kutije".

Posle rada pod komandom selektora Nenada Zimonjića usledio je izlazak kompletne reprezentacije Srbije pred novinare.

"Nisam osetio nikakav bol u laktu. Sve je u najboljem redu. Dejvis kup je za mene uvek bio važan. Ovo je jedno od takmičenja u kome najviše uživam. Baš je interesatno što se na istom mestu nalazi čak 89 igrača. Veliki je ovo izazov za organizatore, a siguran sam da će biti jako uzbudljivo i da će navijači uživati. Imam osećaj kao da sam na Olimpijskim igrama, gde ne igram kao pojedinac, već sam deo moje reprezentacije", otkrio je Nole posle prvog treninga u "Kaha mahiki".

Pročitajte još vesti iz tenisa:

Janko Tipsarević (35) takmičenjem na finalu Dejvis kupa završava profesionalnu karijeru. Logično, ne može da sakrije da je sve što se dešava u Madridu doživljava izuzetno emotivno.

"Ovo je kraj moje profi karijere, tako da imam nevrovatno jaka osećanja. Dejvis kup je moje omiljeno takmičenje, a posebno mi je drago što sam u timu sa momcima sa kojima sam bukvalno završio. Nisam mogao da izabrem bolji momenat da stavim tačku na karijeru", objasnio je Tipsarević, reprezentativac Srbije sa najviše pobeda u Dejvis kupu.

Najčitanije vesti:

Srbija, podsećamo, startuje u sredu protiv Japana, mečom drugog kola grupe A.

Bonus video: Mitrović: Zaslužili smo pobedu protiv Ukrajine