Novak Đoković
AP/Claude Paris
Novak Đoković

AP/Claude Paris

Novak Đoković, Foto: AP/Claude Paris

" 'Moć misli' i voda sa vidarskom snagom: Novak Đoković, prvi teniser sveta, trenutno polarizuje ezoteričnim razmišljanjima", piše ovaj ugledni list koji se nije tu zaustavio već se dotakao i intervuja Novakove majke Dijane koja je izjavila da je njen suprug pozajmljivao novac od zelenaša, ali i da se ne slaže uvek sa snajom Jelenom.

Nemci su takođe skrenuli pažnju i na Dijanine reči da Novak veruje u Boga i veruje da je "odabran", kao i da je Rodžer Federer "malo arogantan".

"Za sada je nepoznato kako Novak Đoković razmišlja o tim temama, mada je u poslednje vreme puno pričao", piše Zidojče.

Novak Đoković

AP/Lee Jinman

Novak Đoković, Foto: AP/Lee Jinman

"Posle faze ljubav i mir pre četiri godine, kada je sledio pouke trenera Pepea Imaza, Đoković sada iskazuje nove, kompleksnije poglede", stoji u tekstu.

Ovaj list dalje, kao "alhemičara" predstavlja Džervina Džafarija, Amerikanca iranskog porekla koji prodaje skupe dodatke ishrani na bazi divljih algi, a on je bio jedan od Novakovih sagovornika na Instagramu.

U razgovoru s njim Novak je otkrio da je navodno video ljude koji "snagom molitve i zahvalnosti" zagađenu vodu pretvaraju u lekovitu.

Podseća se da je Đoković ranije izjavio da bi bio bliži tome da se ne vakciniše protiv korone, što je kritikovao i epidemiolog Predrag Kon čiju izjavu prenosi Zidojče:

"Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći."

"Đokovići, izgleda, imaju sasvim posebna ubeđenja", zaključuje minhenski list.

Komentari (1)

kvrcko

21.05.2020 12:49

Tako je to, kad se " mešaš u sve " Najpametnije bi mu bilo , da se drži onoga što najbolje ume da radi !