Toni Nadal sa Rafaelom
Profimedia.rs
Rafa Nadal

EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Rafa Nadal, Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Rafael Nadal je krenuo sezonu dobro, stigao je do finala Australijan opena ali ga je svetski broj jedan uništio sa 3:0 u setovima, tek je u Rimu poslednji turnir pred Rolan Garos stigao do titule, a malo je falilo da Španac dođe u Francusku bez osvoje titule na šljaci.

Toni Nadal je otkrio detalje njihove prepiske koja je Nadalu ulila sigurnost i dala samopouzdanje u finalu Rima da trijumfuje nad Đokovićem!

- Sećam se kada sam bio u Rimu, rekao sam mu, ne razmišljaj puno, jer nisi daleko od nivoa. Video sam trening i rekao sam mu "Okej, još malo i siguran sam da ćeš igrati dobro", on je uzvratio sa "Ahhh". Za njega to nije bio dobar momenat, ali ja sam mu rekao da mora da pobedi u Rimu, i da će onda osvojiti Rolan Garos i da će ovo biti dobro leto za njega - rekao je Toni.

PROČITAJTE JOŠ:

Rafael Nadal i Dominik Tim

EPA - EFE, Srđan Suki

On je Nadalu posavetovao da je ponavljanje ključan za uspehe  

- Ponavljam svake godine, ali teram sebe da ponovim ponovo, to je neverovatno. Umetnik Pikaso je rekao da inspiracija dolazi od posla, isto je i za Rafaela. Inspirancija je dobra, ali rad je ključan - navodi njegov dugogodišnji trener, koji veruje da njegov bratanac može još nekad da osvoji Rolan Garos.

Toni Nadal je svestan da će iz godinu u godinu sve teže biti da Rafa ponovi uspeh na ovom turniru! 

- Rafa zna da je svake godine sve teže. Protiv Tima je bilo teško. mislim da je slabiji nego 2008. godine kada je pobedio Federera. Ali, mislim da je i dalje dovoljno dobar za protivnioke kao što je Tim. Nadam se da će imati šanse da osvoji još Rolan Garosa - zaključio je Toni Nadal.