Rafael Nadal
AP
Rafael Nadal, Foto: AP

Peti teniser sveta Dominik Tim eliminisao je Rafaela Nadala sa 2-0 u setovima u polufinalu ATP turnira u Barseloni.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTETA! Đere nije uspeo u Budimpešti! Ništa od srpskog finala, Italijan ide na Krajinovića!

ČEKAMO SRPSKO FINALE! Krajinović u borbi za titulu u Budimpešti, Đere izbaci i ti sad Italijana!

EKSKLUZIVNO ZA ALO! VILANDER: Radujem se dolasku u zemlju Novaka Đokovića!

Nadal je doživeo poraz i na drugom turniru na šljaci zaredom, pošto ga je u Monte Karlu takođe u dva seta pobedio Fabio Fonjini.

Tim je po setovima bio bolji od Španca rezultatom 6:4, 6:4.

Prvi set je trajao dobrih sat vremena i Tim se nekako mučio sa drop šotom, ali je uspeo da smogne snage i da dobije prvi set brejkom.

Počelo je očekivano, po gem osvojen na svom servis, da bi Dominik Tim uspeo da napravi brejk i stekne lepu prednost od 3:2, koju je do kraja prvog seta i uspevao da održi.

Drugi set je počeo veoma uzbudljivo, pošto Tim nije iskoristio dve brejk lopte i Nadalu "prepustio" gem na svom servisu, da bi brejk uzeo ponovo u petom gemu i bio jako blizu da uzme i drugi brejk u šestom gemu.

Nadal ipak uspeo da okrene situaciju u svoju korist i makar malo produži ovaj meč. Tim je momentalno dobio sledeći gem na svom servisu, a Nadal se upešno "odbranio".

"Bik sa Majorke" nije uspeo da dođe ni do jedne jedine brejk lopte u celom meču sve do poslednjeg gema, kada je Austrijanac servirao za pobedu. Rafa je došao do tri vezane, ali je Tim ostao smiren, zadržao koncentraciju i nedugo zatim slavio pobedu.

Za titulu će se boriti s Rusom Danilom Medvedevim, koji je posle tri seta eliminisao Japanca Keija Nišikorija.