Rafael Nadal
printscreen
Rafael Nadal

(AP Photo/Alastair Grant)

Rafael Nadal, Foto: (AP Photo/Alastair Grant)

Najbolji teniser sveta, Rafael Nadal je po peti put završio godinu na prvom mestu ATP liste, čime se izjednačio sa Federerom i Đokovićem, a da ste ga pre deset godina pitali da li će se takmičiti i dalje, on bi vam negativno odgovorio!

PROČITAJTE JOŠ:

U intervjuu 2009. godine koji je Nadal dao za CNN, novinar ga je upitao da li očekuje da igra i da pobeđuje u svojoj trećoj deceniji života!

Novinar upitao Nadala kako se zahvalio Federeru što mu uručio prvo mesto, Rafa nije mogao da izblefira! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 16.11.2019. 12:22 Sledi Dejvis kup u Španiji! Rafael Nadal, Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Najbolji teniser sveta Rafael Nadal je ispao sa završnog turnira u Londonu, iako je imao dve pobede i jedan poraz, ali je uspeo da ostvari svoj cilj, zadržao je prvo mesto na ATP listi, ponajviše zahvaljujući Rodžeru Federeru koji je spektakularnom igrom izbacio Novaka Đokovića sa ovog turnira!

On je tada imao 23 godine, a sada sa 33. godini života je najstariji broj jedan na svetu!

"Da igram tenis u tridesetima? Gledati tako daleko, iskreno ne znam... Mislim da neću.. Počeo sam sa 16 godina i volim tenis, ali on je sve brži i brži, i kroz nedeljama je teško. Ukoliko ne budem imao šanse da osvajam turnire sigurno ću otići!" - rekao je mladi Nadal!

Nadal je zajedno sa Đokovićem i Federerom obeležio više od 15 godina ovog sporta, osvojio je 19 Grend slem titula, od toga rekordnih 12 na Rolan Garosu, ima 35 ATP Mastersa, pet puta je godinu završavao na prvom mestu, uz Agasija je jedini teniser koji ima "Zlatni slem", i još mnogo rekorda koje je oborio ali o tome nekom drugom prilikom!

Federer priznao da je Nadal bio uz njega dok je razbijao Đokovića! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 15.11.2019. 18:43 Đoković je ispadanjem izgubio svaku šansu da povrati prvo mesto na ATP listi! Rodžer Federer, Foto: printscreen Rodžer Federer je spektakularnom igrom presudio Novaku Đokoviću i na tron ATP liste poslao Rafaela Nadala koji se pridružio ovoj dvojici koji su po pet puta završavali godinu na prvom mestu!

BONUS VIDEO 

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"