Rafael Nadal
EPA/Sergio Barrenechea
Rafael Nadal

EPA/Sergio Barrenechea

Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: EPA/Sergio Barrenechea

Nadal je na pitanje novinara koji su sve preduslovi potrebni da bi teniser uspeo u ranoj mladosti rekao da ne voli roditelje koji guraju decu i vrše pritisak na njih da bi pobeđivali.

"Roditelji ne bi trebalo previše da pritiskaju decu da postanu profesionalni sportisti. Na primer, Rodžer Federer i Novak Đoković su teniseri koji su mnogo radili da bi stigli tu gde jesu, ali su rođeni sa posebnim talentom. Da biste pobeđivali i bili u vrhu u bilo kom sportu, morate da posedujete potencijal", rekao je Nadal uoči učešća u Dejvis kupu protiv Nemačke.

Ovo je jedna od neobičnijih Rafinih izjava budući da je u tom kontekstu retko gledao da pominje velike rivale a ovim im je, na neki način dao i lep kompliment.

 

Komentari (2)

Sele

06.04.2018 08:03

Nadal je uvek bio car. Simpaticno stidljiv. Zao mi sto su ga onoliko zezali za one njegove tikove, flasice, gace... sta ces, svako ima neke svoje bubice, nije lako kad si pod tolikim pritiskom i stalnim okom javnosti. Ispravan i cestit covek.

Zoran - Tico - Tico

06.04.2018 08:59

Nadal je dobar momak, emotivan i veoma vezan za porodicu. Detinjstvo je živeo ''pod konac'' ali i okružen brigom i ljubavlju. Sve one prisilne radnje koje izvodi na terenu to govore: Želim da budem dobar, predusretljiv, pažljiv... Ali, ni jednog momenta vam neću dozvoliti da se odreknemo jedno drugo, moramo stalno biti u kontaktu, pipkati se, dodirivati jer mi je to jako potrebno. Ono što on radi pre servisa nije za osudu. To su samo dirljive emocije!