Rafael Nadal
Paul Chiasson/The Canadian Press
Rafael Nadal

Paul Chiasson/The Canadian Press

Rafael Nadal, Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press

* Đoković je predsednik Saveta igrača, a sada će zajednu tu funkciju obavljati s Rodžerom Federerom

* Na nedavnom sastanku podršku da popune upražnjena mesta dobili su Nadal kao predstavnik top 50 igrača u singl konkurenciji, Melcer (1-100, parovi) i Federer (slobodna uloga)

* Džejmi Mari, Sergej Stahovski i Robin Hase su napustili Savet krajem juna

Rodžer Federer i Rafael Nadal pridružili su se Novaku Đokoviću Savetu igrača ATP-a.

Džejmi Mari, Sergej Stahovski i Robin Hase su napustili Savet nakon sastanka u Ol Ingland Klubu koji se odigrao neposredno pre početka Vimbldona.

Đoković je tada priznao da je i on razmišljao da napusti Savet, ali je odlučio da ostane u pokušaju da završi određene poslove koji su bili pokrenuti.

Rodžer Federer nikad bolje nije izgledao, navijači su dugo priželjkivali da ga vide u ovakvom izdanju! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 09.08.2019. 16:38 - 09.08.2019. 16:45 Novi stajling Švajcarca! Rodžer Federer, Foto: EPA/Andy Rain * Švajcarac je otkazao učešće na US Openu * Rodžer Federer je doživeo težak poraz u finalu Vimbldona kada je imao dve meč lopte * Juče je proslavio svoj 38.

Novak je na Vimbldonu bio pod pritiskom zapadnih medija da iskaže svoj stav o Džastinu Gimelstobu, koji je bio predstavnik igrača u ATP, a koji je optužen zbog napada u SAD.

Više puta je rekao da ima odličan odnos sa Gimelstobom, ali da ako se dokaže da je kriv, onda mu mesto nije u sportu. Politika se dosta uplela u tenis, a Federer i Nadal nisu bili deo Saveta, i kako nisu znali šta se dešava, odlučili su da ponovo uđu u tim.

"Novak je već duže vremena u Savetu. Mi smo bili tu pre. Dobro je što su teniseri zainteresovani za ono što se dešava u njihovom sportu. Mislim da smo tokom naših karijera, Rodžer i ja brinuli o tenisu. Istina je, kao što sam rekao pre, da se dosta stvari izdešavalo u Savetu. Želimo da budemo deo toga. Zato smo ponovo tu", rekao je Nadal posle pobede nad Gvidom Peljom.

https://www.alo.rs/sport/tenis/snazno-su-kritikovali-njegov-rad-a-sada-su-mu-se-pridruzili-u-savetu-igraca/245461/vest
Nadal i Federer

Adrian Dennis/Pool Photo via AP

Nadal i Federer, Foto: Adrian Dennis/Pool Photo via AP

Nadal je još malo pojasnio zašto su on i Federer ušli u Savet igrača.

"U poslednjih par navrata bilo je teškim trenutaka u smislu razgovora, dosta važnih stvari moramo da uradimo. Tako da želim da budem bolje informisan o tome šta se dešava, tako da dam moj stav, pošto sam 15 godina na Turu. Samo se radi o tome da se pomogne da igra napreduje. Ako sam u Savetu, mislim da mogu da pomognem".

Novak Đoković i Rodžer Federer deliće ulogu predsednika Saveta, odnosno biće zaduženi za sve tenisere na ATP turu. Nadal će usko biti vezan za igrače od 1. do 50. mesta na ATP listi, ali će takođe biti uključen i u druga dešavanja.

https://www.alo.rs/sport/tenis/ovim-potezom-je-izgubila-18-miliona-evra-kada-zapocinjete-biznis-morate-da-imate-poverenje-u-partnera/245385/vest

Nadal je zamerio Đokoviću jer ga, kako je rekao, niko iz Saveta nije zvao da razgovora sa njim kada se polemisalo o smenu Kermoda. Čak je rekao da Savet ne radi dobro svoj posao. I Federer se žalio kako niko nije hteo da ga sasluša.

Svetski mediji sada spekulišu da je počeo rat zbog uticaja. Rafi i Rodžeru smeta što je Đoković kao predsednik Saveta igrača postao uticajniji, a posebno ih je zabolela smena Krisa Kermoda, pa se zbog toga vraćaju u Savet.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića