Rafael Nadal
EPA/Julien De Rosa
Rafael Nadal

EPA/Julien De Rosa

Rafael Nadal, Foto: EPA/Julien De Rosa

U susret turniru Nadal je dao veliki intervju za italijanski list Corriere della Serra. 

"Ljudi umiru od virusa, ali mogu umreti i od gladi i važno je pronaći ravnotežu između zdravlja i posla, kao i između zdravlja i društvene zaštite" -rekao je Nadal.

Rafael Nadal

EPA/Julien De Rosa

Rafael Nadal, Foto: EPA/Julien De Rosa

"Dogodilo se meni, ali moglo je i nekom drugom. Ja sam normalna osoba sa svojim nesigurnostima i strahovima. O porazu razmišljam svaki dan i protiv svakog protivnika i to mi pomaže, Ipak, ne bojim se poraza, bojim se bolesti i bojim se za ljude koje volim", priznao je 34-godišnjak sa Majorke, inače veliki navijač madridskog Reala, uprkos tome što mu je stric i trener Toni Nadal igrao za Barselonu.

"Moj otac i cela porodica su uvek bili za Real. Kada je moj stric počeo da igra za Barselonu, mi smo ga podržavali. Nakon toga se vratio u Majorku i od tada smo podeljeni, neki navijaju za Barselonu, a neki za Real Madrid", iskreno je priznao Nadal.

Zbog problema sa kolenima, Nadala su mnogi otpisivali i pre 30. godine, ali on u 34. još uvek igra tenis na vrhunskom nivou. Ipak, kraj karijere će jednom postati neminovan, a Nadal i na tom području već ima planove.

Rafael Nadal

EPA/Julien De Rosa

Rafael Nadal, Foto: EPA/Julien De Rosa

"Kada dođe vreme, ja ću znati. Posvetiću se deci. Moja fondacija pomaže deci koja su u riziku od društvene izolacije. Pružamo hranu, obrazovanje i sport. Radim i na projektu "Više od tenisa" koji podržava 20 škola za decu sa invaliditetom. U Indiji takođe imamo projekat pomoću kog deca u školama uče engleski jezik i informatiku", zaključio je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ: