Novak Đoković
AP/Clive Brunskil
Novak Đoković

AP/Clive Brunskil

Novak Đoković, Foto: AP/Clive Brunskil

Pobeda u Rimu nije mu donela samo novu, 81. titulu u karijeri, već i nove bodove na ATP listi!

U trenucima kada je nemoguće gubiti bodove zbog novog sistema rangiranja i pandemije korona virusa, mnogi teniseri su odahnuli jer ne moraju previše da se brinu za vredne bodove. Međutim, Đoković iznova osvaja nove.

To je uspeo da učini osvajanjem Mastersa Sinsinatija u Njujorku i ko zna koliko bi još poboljšao svoj učinak da nije bilo one nesrećne zalutale loptice u 4. kolu US opena.

Ipak, to je sada ostalo arhivirano, ispod trofeja Rima, a Đoković je pobedom protiv Švarcmana osvojio 400 novih bodova!

Novak Đoković

EPA/CliveBrunskill

Novak Đoković, Foto: EPA/CliveBrunskill

Time je stigao do 11.260 bodova na ATP listi koju ćemo videti tek narednog ponedeljka. Ovo znači da je sada njegova prednost u odnosu na Rafaela Nadal tačno 1.410 bodova.

Zbog toga, Đokoviću dodatno rastu šanse da 2020. godinu okonča na prvom mestu, čime bi se napravila lepa zaliha sedmica provedenih na vrhu i dodatno približio rekordu Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu. Ukoliko bude bez prestanka "držao" teniski tron u svojim rukama sve do 8. marta, i taj rekord će biti oboren i Đoković će stići do famozne brojke 311!

Najboljim igračima sveta sada sledi Rolan Garos koji startuje naredne sedmice, ali ni tamo Nadal neće imati prilike za osvajanje novih bodova, jer brani trofej na turniru koji je praktično "u njegovom vlasništvu".

Ali to ujedno znači da će i Đoković moći da još zaradi bodova za svoj renking. On je prošle godine stigao do polufinala i tako osvojio 720 bodova u Parizu.

Novak Đoković

EPA/CliveBrunskill

Novak Đoković, Foto: EPA/CliveBrunskill

Plasmanom u finale bi osvojio novih 480, a osvajanjem drugog Rolan Garosa u karijeri čak 1280! Osvajanjem pariskog slema Đoković bi postao i prvi teniser u istoriji koji je svaki grend slem osvajao bar dva puta!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Ruma

21.09.2020 21:54

Cestitke najboljem na svetu svih vremena.Idemooooo!!!