Novak Đoković i Rafael Nadal
Profimedia
Novak Đoković i Rafael Nadal

Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

Rafael Nadal koji će se za finale Mastersa u Madridu boriti sa Novakom Đokovićem poručio je da mora da se poštuje sve ono što je Đoković uradio prethodnih godina.

"Biće to veoma težak meč, protiv jednog od najboljih igrača u istoriji. Takođe, znam da moram da dam sto odsto od sebe kako bih imao šanse za pobedu, u suprotnom – neću imati previše prilika. Uradio sam domaći i nadam se da ću biti spreman", jasan je Nadal.

Nadal je rekao i da ga je rivalstvo sa Novakom učinilo boljim.

"Kada igrate sa igračima poput njega uvek morate da date sve od sebe. Tokom godina, on je meni oduzimao titule i ja sam njemu oduzimao titule. Realnost je takva da je aktuelna era veoma dobra upravo zbog međusobnih okršaja između Đokovića, Federera i mene. Nebrojano puta smo se sastajali u velikim finalima, a verujem da je to dovelo do toga da veliki broj ljudi gleda tenis, što je svakako izuzetno pozitivna stvar", rekao je Nadal.

Nadal je poslednji put bio bolji od Đokovića još 2014. godine, kada ga je savladao u borbi za trofej na Rolan Garosu, ali se mnogo toga promenilo od tada – pre svega u zdravstvenom stanju Rafe, ali i ogromnom padu forme kod Novaka.

"Pored toga što se borio za prvo mesto do poslednjeg turnira prošle sezone, nije normalno da godinama dobijate svaki meč na svakom turniru – što je on radio. Istorija našeg sporta ne pamti igre kao njegove u periodu od 2011. do 2015. godine. Hajde da poštujemo to. Sada možda nije na tom nivou, ali jeste bio dugi niz godina. Uvek je bio konstantan, pa shodno tome očekujem najboljeg Novaka na terenu", zaključio je Rafa.

Komentari (5)

Panta

13.05.2017 14:24

Sad ga svi postuju kad ga je zena unistila i kad je puko

Pepe Gmaz

13.05.2017 16:12

@Panta - Iz sažaljenja.

zoks1953

13.05.2017 23:26

@Panta - Mi smo srbi jako čudni, blago rečeno, pao u formi to je normalno. Pa odjednom komentari: uništila ga žena, puko je, a ti koji to pišu šta su postigli u svom životu, naravno ništa. Kritikuju odlične a sami nesposobni.

Gospodja Vera

13.05.2017 21:58

Nas ova pojava više ne zanima!

TREBA

15.05.2017 07:49

jedan Spanac da vam odrzi lekciju o ponasanju i postovanju! Sramite se ( kad bi ste znali za sram) svojih prostackih komentara! Neko kao Rafa ko je ziveo i zivi taj zivot i karijeru i ko je prosao kroz istu fazu zna o cemu prica za razliku od vas primitivnih i nevaspitanih. Bravo Nadal!