Nadal, Federer i Đoković
EPA-EFE/Madla Hartz
Nadal, Federer i Đoković

EPA-EFE/Madla Hartz

Nadal, Federer i Đoković, Foto: EPA-EFE/Madla Hartz

To definitivno znači da će Švajcarac propustiti nastavak sezone, ukoliko uopšte ona i dođe!

Ljubitelji tenisa treba ozbiljno da se zabrinu jer postoji realna mogućnost da ćemo po prvi put u istoriji "velike trojke" gledati Grend slem a da nema niti jednog člana!

US Open bi trebalo da se održi od 24. avgusta do 13. septembra, a Rafine i Novakove reči upućuju na to da dvojica najboljih tenisera neće učestvovati na poslednjem Grend slemu u sezoni (Ove godina je zbog koronavirusa Rolan Garos odložen za septembar, te je tehnički on poslednji GS ove godine)!

Španac bi tako preskočio turnir u Njujorku i dodatno bi se pripremio za Rolan Garos. On brani titule na oba takmičenja.

Đoković bi imao sjajnu priliku na US Openu, ali srpski teniser ističe da organizatori ovog turnira imaju ekstremne uslove:

Nema sumnje da bi odsustvom trojice najboljih tenisera u istoriji najviše profitirala "nova-generacija" koja nije imala uspehe na najvećoj sceni, a razlog za to je "velika trojka".

Dominik Tim bio bi najverovatnije pretedent za titulu u Americi, pošto je igrao tri finala Grend slemova u prethodne dve godine (2xRolan Garos, 1xAustralijan open), tu je i Medvedev prošlogodišnji finalista US opena, Cicipas i Zverev koji su gladni dokazivanja, ali ne treba zaboraviti na tenisere kao što su Vavrinka i Čilić (obojica su osvajali ovaj turnir) koji su i sa više od 30 godina velika pretnja!