Novak Đoković
EPA/Jason Szenes
Novak Đoković

EPA/Jason Szenes

Novak Đoković, Foto: EPA/Jason Szenes

Osvajač 20 grend slem tirula, trenutno drugoplasirani teniser na ATP listi, Rafael Nadal, otkrio je šta je radio početkom septembra, kad su se njegove kolege takmičile na US Openu u Njujorku. Španski teniser je preskočio američki grend slam, na kojem je 2019. godine osvojio titulu.

Ko će biti najbolji teniser svih vremena?

 

Zbog privremenog pravila o načinu računanja ATP liste, Rafa je iskoristio mogućnost da ne igra, a da mu se u krajnjem zbiru najboljih 18 rezultata, računaju tih 2.000 poena osvojenih u "velikoj jabuci".

Španac je u to vreme odmarao, a poznato je da je njegov veliki rival, Novak Đoković, diskvalifikovan u susretu osmine finala sa Pablom Karenjom Bustom, kad je nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju. Nadal je u razgovoru za španske medije otkrio šta je on radio u tom trenutku.

- Bio sam kod kuće i gledao golf. Poslali su mi poruku i rekli da prebacim na kanal gde je tenis i pogledam šta se događa. Prešao sam na kanal kad su sudije već bile donele odluku - rekao je Nadal.

"Bik sa Majorke" i dalje smatra da su sudije i supervizor takmičenja doneli ispravnu odluku.

- Kad sam video snimak šta se desilo, bilo mi je jasno da će biti diskvalifikovan. Pravilo je jasno. To je najveća moguća nesreća, ali sudije u tom slučaju nisu imale izbora. Bilo je teško doneti tu odluku, ali diskvalifikacija je bila nešto što su pravila nalagala - zaključio je Nadal. 

PROČITAJTE JOŠ: