Stefani Fegele
AP Photo/Lee Jin-man
Stefani Fegele

AP Photo/Lee Jin-man

Stefani Fegele, Foto: AP Photo/Lee Jin-man

Bizarna situacija desila se pred zvaničan početak jedno visokopozicioniranog teniskog turnira u ženskoj kategoriji. U nesvakidašnjoj situaciji učestvovala je švajcarska teniserka Stefani Fegele, koja je na čudan način upala u glavni žreb turnira iz "International" kategorije.

"Medvedev sledeće godine postaje svetski broj jedan!"

AUTOR: Sportklub-Alo.rs/S.I. DATUM I VREME: 15.10.2019. 14:30 Hrabra izjava. Danil Medvedev, Foto: AP Photo/Andy Wong Ruska teniserka Natalija Vihljanceva smatra da su rezultati Danila Medvedeva dobri za dodatni razvoj belog sporta u toj zemlji. "Najvažnije je da ga zaobiđu povrede. Izgleda da će sledeće godine, posle dela sezone na travi, Danil postati svetski broj jedan.

Fegele je učešće u glavnom žrebu tražila putem kvalifikacija, a u njima je došla do poslednjeg kola i duela sa mladom Ukrajinkom Martom Kostjuk. Dvadesetdevetogodišnja Švajcarkinja se požalila na bolove u stomaku, pa predala meč Kostjukovoj i završila takmičenje u kvalifikacijama... Ili, ipak nije.

Sjajni Srbin rastužio Ruse usred moskve

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 15.10.2019. 11:52 Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović pobedom je započeo nastup na moskovskom Kremlj kupu, nakon što je savladao Rusa Artema Dobrivnjeg 6:1, 7:5. Foto: AP Silas Stein Kecmanović je plasman u drugu rundu obezbedio za 73 minuta i to tako što je u drugom setu vezao tri gema kod rezultata 4:5 na servis protivnika.

Naime, ona je neposredno nakon predaje meča zbog povrede dobila plasman u glavni žreb turnira u Luksemburgu kao "srećna gubitnica". Taj "uspeh" ostvarila je tako što je koleginica Isalin Bonaventure odustala od glavnog žreba zbog povrede. I sama Bonaventure je bila "srećna gubitnica", koja je taj epitet dobila posle poraza u kvalifikacijama od Francuskinje Kloi Pake.

Lajović i Čačić samo dobro počeli meč!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 14.10.2019. 19:42 Lajović i Čačić su pre samo nekoliko nedelja uspeli da osvoje turnir u kineskom Čengduu. Dušan Lajović, Foto: AP/Claude Paris Dušan Lajović u paru sa Nikolom Čačićem zaustavljen je na startu takmičenja u konkurenciji dublova na turniru u Moskvi. AUTOR: Spotklub-Alo.rs/S.I.

Belgijanka je prema pravilima bila nasumično izabrana kao jedna od dve gubitnice sa najboljim renkingom u poslednjem kolu kvalifikacija, od kupuno četiri poražene koliko ih je uopšte i bilo. Njen meč je završen pre duela koji je Fegele trebalo da odigra sa Kostjuk, a Švajcarkinja je optužena da je znala da će se Bonaventure povući i da je zbog toga rešila da se ne umara protiv Ukrajinke i da ništa ne rizikuje, jer joj je mesto u glavnom žrebu bilo zagarantovano.

Medvedev otkrio šta mu je potrebno da bi prestigao Federera!

AUTOR: Spotklub-Alo.rs/S.I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 16:43 Još mnogo toga. Danil Medvedev, Foto: AP Photo/Andy Wong Prošle godine u Vašingtonu Medvedev je bio 63. teniser sveta, a poražen je u drugom kolu. U pripremi za turnir, izgubio je na treningu set od Luke Puja sa 6:0.

Optužbe na račun Stefani su dobile kredibilitet kada je ona prihvatila ulogu "srećne gubitnice" i meč sa Elis Mertens, koji bi trebalo da se odigra u utorak od 18 časova. Teniskoj javnosti ostaje nejasno zašto na turnirima tako visokog ranga postoji pravilo prema kojem neko ko je predao meč zbog povrede u poslednjem kolu kvalifikacija može da dobije poziv na isti turnir.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, i da se Fegele sev ovo sasvim slučajno desilo, nije jasno zašto se "srećna gubitnica" određuje putem renkinga i gde se dve od, na ovom primeru, četiri igračice automatski eliminišu iz "nasumičnog biranja" i time se otvara prostor za manipulacije.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu